Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un "Ben yurtsever sol demokrat bir adamım, Atatürk hepimizin kırmızı çizgisidir. Cumhuriyet, laiklik, Atatürk üzerine kurulacak" sözlerine AKP'lilerin tepkisi devam ediyor. AKP'li Mehmet Metiner, "AK Parti bu değil. Reis’e ölümüne bağlı olanların anlayışı da tarzı da bu değil. Reis bilsin ki rahatsızlık had safhada" ifadelerini kullandı.

Mehmet Uçum'a bir tepki de AKP'li Mehmet Metiner'den: "Reis bilsin ki rahatsızlık had safhada"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'a AKP içinden tepkiler gelmeye devam ediyor. AKP'li Şamil Tayyar'ın ardından AKP'li Mehmet Metiner de Uçum'a tepki göstererek, "Reis’e ölümüne bağlı olanların anlayışı da tarzı da bu değil. Reis bilsin ki rahatsızlık had safhada" dedi.

Geçen hafta tv100’deki bir programda konuşan Uçum, "Ben yurtsever sol demokrat bir adamım, Atatürk hepimizin kırmızı çizgisidir, Türkiye benim kırmızı çizgimdir, cumhuriyetin birikimleri benim vazgeçilmezimdir. Yeni anayasa çalışması bu birikim üzerine kurulacak. Cumhuriyet, laiklik, Atatürk üzerine kurulacak" demişti.

Uçum’un bu sözlerini Twitter’da alıntılayan Şamil Tayyar ise "AK Parti’nin bir lideri var. Karar organı MKYK var. Bir parlamento var. AK Parti’nin parlamentoda bir grubu var. Sanki hepsinin üzerinde, tek karar vericiymiş gibi hüküm cümlesi kuruyor. Bu nasıl bir özgüven? Nasıl bir şımarıklık?" ifadelerini kullanmıştı.

Mehmet Uçum'a bir tepki de AKP'li Mehmet Metiner'den geldi. Şamil Tayyar'ın sözlerine destek veren Metiner, "Aynen katılıyorum kardeşim. Uçum’un söylediklerini de üslubunu da kabule değer bulmuyorum. AK Parti bu değil. Reis’e ölümüne bağlı olanların anlayışı da tarzı da bu değil. Reis bilsin ki rahatsızlık had safhada" dedi.

Şamil Tayyar ise Metiner'in paylaşımına, "Eyvallah kıymetli vekilim. Ne yazık ki son dönemde Cumhurbaşkanımızın gölgesini kendi azameti sananların sayısı artmaya başladı. Bir danışman öneride bulunur ama lider gibi racon kesemez. Selamlar" ifadelerini kullandı.