Meksika’nın Coahuila ve Nuevo Leon eyaletlerinde bulunan ormanlık alanlarda uzun süredir devam eden yangınlarda şu ana kadar 7 bin hektarlık alan küle döndü. Yangının kontrol altına alınmasının, 1 ayı bulabileceği belirtiliyor.

Meksika’da 7 bin hektar alan küle döndü

Meksika'nın kuzeyindeki Coahuila ve Nuevo Leon eyaletlerindeki ormanlık alanlarda çıkan yangın günlerdir kontrol alınamıyor.

Coahuila eyalet hükümeti, yangına turistler için kiralanan bungalovların bulunduğu turizm bölgesi olan Arteaga'da mangal ateşinin tamamen söndürülmemesinin neden olduğu ihtimali üzerinde duruyor.

İHA’da çıkan habere göre, ülkenin kuzeyinde başlayan ve günlerdir kontrol altına alınamayan yangınlarda 7 bin hektar alan küle döndü.

YANGININ KONTROL ALTINA ALINMASI BİR AYI BULABİLİR

Yangınlarda görev yapan Nuevo Leon Sivil Savunma Kurumu, yangının kontrol altına alınmasının 1 ayı bulabileceğini belirtti. Nuevo Leon Eyalet Valisi Jaime Rodriguez, "Yangında 80'den fazla ev zarar gördü. Alevler San Jose de las Boquillas bölgesini etkilemeye devam ediyor. Bu nedenle etkilenen bölge sakinini geçici barınaklara yerleştirdik” dedi.

Yangından kaynaklı bölgede 400’den fazla insan tahliye edildi.

Coahuila eyalet hükümeti ve orduya ait 5 hava ekibi ile Nuevo Leon'dan 3 helikopterin katıldığı yangın söndürme çalışmalarında 643 kişinin görev aldığı ifade edildi.

Şu ana kadar 7 bin hektarlık alanın küle döndüğü bölgede, Coahuila yerel yetkilileri bitki örtüsünün geri kazanılmasının 50 yılı bulabileceğinin altını çiziyor.