Covid-19 salgınının en ağır vurduğu Meksika'da ölü sayısı 30 bini geçti. Meksika son verilerle, Fransa’yı geride bırakarak dünyada en çok ölümün yaşandığı ülkeler sıralamasında 5’inci oldu.

Meksika’da koronavirüs kaynaklı can kaybı Fransa’yı geçti

Brezilya ile birlikte Güney Amerika’daki koronavirüs salgınının merkez üslerinden biri olan Meksika’da ölü sayısı 30 bini geçti. Meksika Sağlık Bakanlığı, son bir gün içinde 523 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ölü sayısının 30 bin 366’ya yükseldiğini açıkladı. Meksika, Fransa’yı geride bırakarak dünyada en çok ölümün yaşandığı ülkeler sıralamasında 5’inci oldu.

Meksika, 64 bin ölüm ve 1.5 milyondan fazla vakanın görüldüğü Brezilya’nın ardından Latin Amerika’da koronavirüsten en kötü etkilenen ikinci ülke. Meksika son verilerle, 29 bin kişinin hayatını kaybettiğini Fransa’yı geçerek dünyada Covid-19 kaynaklı en çok ölümün yaşandığı beşinci ülke haline de geldi.

Uzmanlar ise yetersiz test yapılması nedeniyle Meksika’daki ölü ve vaka sayılarının resmi verilerin çok üzerinde olduğunu belirtiyor. Ülkede ekonomik gerekçelerle yeniden açılmayı savunanlar ile hastalığın daha da yayılmasını engellemek için sıkı karantinayı savunanlar arasında da gerilim yaşanıyor. Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador, kötü ekonominin daha da zarar görmemesi için önlemleri hem geç almak hem de fazla erken kaldırmakla eleştiriliyor.