Meksika’da bir kadın parkta yakılarak öldürüldü. Yaşanan vahşet sonrası ülke protestolara sahne olurken kadının daha önce tehditler ortaya çıktı.

Meksika'da vahşet sonrası kadınlar ayakta
Öldürülen kadının evinin önüne ‘seni diri diri yakacağım’ yazılmıştı.

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Meksika’nın Jalisco eyaletindeki Zapopan şehrinde yaşayan ve 11 yaşında otistik bir oğlu olan 35 yaşındaki Luz Raquel Padilla bir parkta yakılarak öldürüldü. Vücudunun yüzde 90’ı yanan Padilla salı günü kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Padilla’nın öldürülmesinin ardından Zapopan Emniyeti önünde toplanan kadınlar cinayeti protesto etti.

Savcı Luis Joaquin Mendez’in görgü tanıklarından aktardığı bilgilere göre Padilla 3 erkek ve 1 kadın tarafından üzerine alkol dökülerek katledildi. Padilla, engelli ailelerinin kurduğu “Yo cuido Mexico” (Meksika’yı koruyorum) adlı bir grubun üyesiydi. Gruptan yapılan açıklamada Padilla’nın bir komşusu tarafından oğlunun gürültü yaptığı gerekçesiyle birçok kez tehdit edildiğini aktardı.

Savcı Mendez’in açıklamasına göre Padilla’nın daha önce birçok kez şikayette bulunduğu komşusu Sergio Ismael tehdit, yaralama ve kişilik haklarına saldırı gerekçesiyle gözaltına alındı, ancak Savcı Mendez, Ismael’i suçlamak için yeterli kanıt olmadığını aktardı. Mendez bir tanığın Ismael’in saldırganlar arasında olduğunu doğruladığını belirtti. Savcı kadının daha önce birçok kez şikayette bulunduğunu doğruladı.

Geçtiğimiz mayıs ayında Padilla, twitter hesabından yaptığı paylaşımda evinin duvarındaki “Seni canlı canlı yakacağım” yazısını paylaşarak “Aileme ve bana bir şey olacağı korkusuyla daha ne kadar yaşamak zorundayım” ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca Padilla’nın yıllar önce eski partneri tarafından şiddete uğradığı ortaya çıktı.

Resmi verilere göre Meksika’da her gün ortalama 10 kadın öldürülüyor. Vakaların birçoğu cinsiyet temelli özellikler taşıyor.
Yaşanan vahşet hakkında açıklama yalan Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, olayın “ neoliberal dönemde teşvik edilen değerler kaybının bir yansıması” olduğunu belirtti.