UNICEF, 2021'in başından bu yana Meksika'dan ABD'ye geçmeye çalışan çocukların sayısının 380’den 3 bin 500’ yükselerek dokuz kat arttığına dikkat çekti. UNICEF, sınırı geçmeye çalışan çocukların çoğunlukla Honduras, Guatemala ve El Salvador gibi yoksul ülkelerden geldiğini belirtti.

Meksika’dan ABD’ye geçmeye çalışan çocuk sayısı 2021’de 9 kat arttı

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 2021 yılından bu yana, Meksika'dan ABD'ye geçmeye çalışan çocuk sayısındaki artışa değindi.

UNİCEF, birçok çocuğun Meksika-ABD sınırını ebeveynsiz olarak geçmeye çalıştığını belirterek, 2021'in başında 380 olan sayının son günlerde 3 bin 500'ü aştığını ifade etti.

“MEKSİKA’DAKİ GÖÇMEN TESİSLERİ AŞIRI KALABALIK”

Meksika’daki göçmen tesislerinin aşırı kalabalık olduğunun altını çizen UNICEF Latin Amerika ve Karayipler Bölge Direktörü Jean Gough, "ABD ile Meksika sınırında, bebekler de dahil olmak üzere, bu kadar fazla küçük yaşta çocuğun acı çektiğini görmek çok üzücü" dedi. Gough ayrıca, bu çocukların büyük bir bölümünün Honduras, Guetemala ve El Salvador’dan geldiğini söyledi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, göçmen karşıtı politikalarını tersine çevirecek adımlar atma sözüyle görevine başlayan Joe Biden, şubat ayında yükselteceğini duyurduğu göçmen kabul sayısını değiştirmemiş ve bu sayının 15 binle sınırlı kalacağı açıklanmıştı. Demokrat vekillerin yoğun eleştirileri sonrası geri adım atan ABD başkanı Biden, kararı yeniden gözden geçireceğini ve göçmen kabul sayısındaki sınırı artıracağını belirtmişti.