Meksika sınırında göçmen krizi sürüyor

ABD’ye giriş yapmak üzere Meksika-ABD sınırına gelen 3 Guatemalalı göçmen geçiş yapmak istedikleri duvardan atlarken düşerek yaralandı. 4 kişi de sınırı geçmek isterken gözaltına alındı. Orta Amerika’dan ABD’ye ulaşmak için yola çıkan, 7 binden fazla kişinin yer aldığı göçmen konvoyu ABD sınırında günlerdir bekliyor.

Örülmezse hükümeti kapatırım
ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına örülecek duvar isteği konusunda hükümeti kapatmaktan gurur duyacağını söyledi. Demokratların iki ismiyle Beyaz Saray’da görüşen Trump, sınır güvenliği politikasını savundu. Trump, Demokrat Partililere, “ öyle veya böyle eğer sınır konusunda istediğimizi alamazsak, hükümeti kapatacağım” dedi. Trump, Amerikalılar için sınır güvenliğinin önemli olduğunu yoksa ülkeye uyuşturucu ve suçlu akışının olacağını iddia etti. Sorumluluğu aldığını söyleyen Trump, federal hükümeti kapatmaktan gurur duyacağını söyledi.

Ne anlama geliyor?
ABD’de 1 Ekim’de başlayıp 30 Eylül’de sona eren mali yıl için kalıcı bütçenin Kongre tarafından onaylanmaması durumunda geçici bütçeler gerekiyor. Geçici bütçenin de onaylanmadığı durumda federal hükümet harcama yetkisini kaybediyor. Bu durumda hayati hizmetler dışında kalan federal faaliyetler durduruluyor. Bu süreçte hayati öneme sahip olmayan kamu çalışanları izne çıkıyor.