Şarkıcı Melek Mosso, İran'da saçının bir kısmı gözüktüğü gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından komaya girerek yaşamını yitiren 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümünü protesto etmek için sahnede saçlarını kesti.

Melek Mosso, Mahsa Amini protestolarına destek için sahnede saçlarını kesti

Şarkıcı Melek Mosso, ilk kez sahne aldığı Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirdiği konserde İranlı kadınların saç kesme eylemine destek verdi.

'Gel Desem de Gelme' şarkısını İranlı sanatçı Aras İdol ile seslendiren Mosso, şarkının sonunda İran’da saçının bir kısmı gözüktüğü gerekçesiyle ahlak polisleri tarafından gözaltına alınmasının ardından komaya girerek yaşamını yitiren 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümünü protesto etmek için saçını kesti. Mosso, "İranlı kız kardeşlerimin yanındayım" dedi.

NE OLMUŞTU?

22 yaşındaki Mahsa Amini, 13 Eylül'de, zorunlu başörtüsü yasalarını uygulayan ve 'ahlak polisi' olarak adlandırılan İrşad devriyeleri tarafından saçının bir kısmı göründüğü gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Gözaltında dövülerek komaya sokulduğu düşünülen Amini, 16 Eylül'de yaşamını yitirmişti.

Amini'nin ölümüyle başlayan ve ülke geneline yayılan eylemler ise sürüyor. Dünyanın birçok yerinden kadının destek verdiği saç kesme eylemleride yayılıyor.

Kadınlar şeriat rejiminin yıkılmasını talep ediyor.