Melih Cevdet Anday 14. kez anıldı

Milas Belediyesi’nin sürdürdüğü, ünlü şair ve edebiyat insanımız Melih Cevdet Anday’ın anısına yapılan 14. Melih Cevdet Anday Anma Günleri’nin ilk gecesi muhteşem geçti.

Düzenlenen anma gecesine CHP Muğla Milletvekilleri Suat Özcan, Milas Belediye Başkan yardımcıları Hüseyin Çöllüoğlu,Mehmet Çayırlı,Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Ören’li sanat sever katıldı.

Saat 20:00’da Atatürk ve Melih Cevdet Anday anıtına çelenk ve çiçek sunumu ile başlayan geçe de Erdoğan Aşıcı tarafından hazırlanan Resim ve Mask sergisi katılımcılardan büyük beğeni aldı.

Ödül töreni’nde açıklama yapan, Usta şair Ataol Behramoğlu, bu yılki Edebiyat Ödülü’nün Roman alanında verildiğini belirterek, çok kıymetli bir jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ödülün oy birliği ile Barış İnce ve Neslihan Önderoğlu isimlerine verilmesine kararlaştırdıklarını söyledi.

Ataol Behramoğlu’nun açıklamasının ardından bu yıl ödül almaya hak kazanan yarışmacıların ödülleri Milas Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu ve Melih Cevdet Anday’ın eşi Suna Anday tarafından takdim edildi.

Ödül töreni sonrası kısa açıklama yapan Neslihan Önderoğlu, son günlerde yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekerek kazandığı ödülü şiddet gören ve cinayete kurban giden tüm kadınlar adına aldığını söyledi.Barış İnce ise ;Türkiye’nin karanlık günlerden geçtiğini,gazeteci ve yazar olarak yazmanın çok zorlaştığını bu şartlarda yazdığı roman’ın ödül almasından son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

melih-cevdet-anday-14-kez-anildi-616612-1.melih-cevdet-anday-14-kez-anildi-616613-1.

Ödül töreni sonrası sahneye gelen jüri üyeleri Turgay Fişekçi,Sadık Aslankara ve Oğuz Demiralp ; Roman,Şiir,Deneme ve Tiyatro dallarının usta ismi Melih Cevdet Anday anısına birer konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin izleyenlere şiir ve gitar resitali sundu.Kendisine ve Melih Cevdet Anday’a ait şiirleri seslendiren Behramoğlu’na Haluk Çetin de gitarı ile eşlik etti.Yaklaşık 1 saat süren şiir ve gitar dinletisi sonrası açıklama yapan Milas Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu ; “Melih Cevdet’i tüm yönleriyle özümsemek , tanımak,anlatmak ve bunu gelecek nesillere aktarmak hepimizin boynunun borcudur. Burada yapılmak istenen de budur.Başta seçici kurulumuza, emek gösteren herkese teşekkürlerimi sunuyor,ödül alan yarışmacılarımızı kutluyor,önümüzdeki yıllarda da yine böylesine güzel organizasyonlarda buluşmayı diliyorum” dedi.

Etkinliklerin 1. günü Haluk Çetin ve Barış İnce sevenlerine CD ve kitaplarını imzalamasının ardından sona erdi.

Etkinliğin 2. Gününde ise Anadolu Rock müziğinin güçlü sesi Ali Altay sahne alarak Ören’lilere unutulmaz bir gece yaşattı.14. Melih Cevdet Anday anma etkinlikleri Ali Altay’a çiçek ve plaket takdimi sonrası sona erdi.

melih-cevdet-anday-14-kez-anildi-616610-1.

melih-cevdet-anday-14-kez-anildi-616611-1.