Aksaray’da 15 yaşındaki Melike Arıbaş’ı öldüren Muhammet Kılıç hakkında defalarca şikayette bulunulduğu ortaya çıktı. Kılıç'ın Arıbaş'ı vurduğu sırada yaralanan baba Doğanay Arıbaş, ''Ben defalarca dilekçe verdim. Ama hiçbir şey olmadı. Bir gün bile tutuklanmadı ve sadece uzaklaştırma aldı” dedi.

Melike Arıbaş'ı öldüren Muhammet Kılıç hakkında defalarca şikayette bulunulmuş

Aksaray’da geçtiğimiz cumartesi günü Muhammet Kılıç isimli erkek tarafından öldürülen 15 yaşındaki Melike Arıbaş ve ailesinin defalarca silahlı saldırı girişimine ve tehdide maruz kaldığı ve Kılıç hakkında şikayette bulunduğu fakat dikkate alınmadığı öğrenildi.

Kılıç'ın nişanlandırıldığı ve daha sonra ayrıldığı Arıbaş'ı vurduğu sırada yaralanan baba Doğanay Arıbaş, "Evimin arkasına geldi, silahla ateş etti. Ben de savcılığa gidip şikayetçi oldum. Bir gün bile içeri almadılar. Sonra geldi bu kez de evin önünde silahla ateş etti. Ben yine gidip şikayetçi oldum” dedi.

DHA'nın aktardığına göre dava sürecinde de şikayetlerini geri çekmeleri için Kılıç'ın eve gelerek tehditlerde bulunduğunu ifade eden Arıbaş, ''Davanızı çekmezse diye tehdit ettiler. Jandarmaya haber verdim. Jandarma gözaltına aldı, ifadelerini alıp bıraktı. Sürekli tehdit" ifadelerini kullandı.

Kılıç hakkında uzaklaştırma kararı verildiğini ifade eden Arıbaş, "Ben defalarca dilekçe verdim. Ama hiçbir şey olmadı. Bir gün bile tutuklanmadı ve sadece uzaklaştırma aldı. En ağır cezayı almasını istiyorum" dedi.