Memleket Partisi kurucusu ve Parti Meclisi üyesi Eşber Atila, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek olunması çağrısı yaparak partisinden istifa etti. Atila, "Ayrışan tarafın değil; birleşen, bütünleşen tarafın yararlı olduğuna inanmaktayım" dedi.

Memleket Partisi'nde Kılıçdaroğlu istifası: Destek vermek herkesin ödevi haline gelmiştir

Memleket Partisi’nin kurucuları arasında yer alan, partide genel sekreter yardımcılığı ile delegelik görevlerini üstlenen Parti Meclisi (PM) üyesi Eşber Atila, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermenin bir ödev haline geldiğini belirterek partisinden istifa etti.

Atila istifa kararını sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyuran Atila, "Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermek; tek adam dönemini bitirmek, saray rejimini sonlandırmak isteyen herkesin ödevi haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Atila, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Aile içinde ve gençlik kollarında aldığım öğreti: 'Bireysel başarı isteği, toplumsal bir kazancın önünde olmamalıdır' şeklindedir. Sayın Muharrem İnce ve Memleket Partili arkadaşlarımın iyi niyetleri şüphesizdir. Ancak tüm veriler; AKP'yi göndermek, iktidarı değiştirmek maksadıyla da olsa yapılan çalışmanın hatalı sonuçlar doğuracağını göstermektedir. Bu durumda eksilten, ayrışan tarafın değil; birleşen, bütünleşen tarafın yararlı olduğuna inanmaktayım.

Bugün artık birçok farklı siyasi görüşün kabul ettiği, hatta birbirlerine zit diyebileceğimiz partilerin dahi uzlaştığı, bizlerin Genel Başkanlığını yapmış Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermek; tek adam dönemini bitirmek, saray rejimini sonlandırmak isteyen herkesin ödevi haline gelmiştir.

Bu yüzden kurucusu ve Parti Meclisi Üyesi olduğum Memleket Partisi'nden istifa ediyorum. Umuyorum ki tüm Atatürkçülerle, memleket sevdalılarıyla, özgürlük ve insan hakları savunucularıyla, laik demokratik Cumhuriyetten yana olanlarla, tam bağımsız Türkiye diye haykıranlarla 14 Mayıs sabahı önce sandıkta, sonra iktidarı devralırken yine birlikte oluruz."