SOL Parti İzmir İl Örgütü’nün 1. Olağanüstü Konferansı toplandı. Konferansta konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, “Toplumsal taleplere sahip çıkacağız. Memleketi teslim etmeyeceğiz" dedi.

Memleketi teslim etmeyeceğiz
Fotoğraf: BirGün

BirGün/EGE

SOL Parti İzmir İl Örgütü, Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda 1’inci Olağanüstü Konferansı’nı topladı ve yeni il yönetim meclisini belirledi. SOL Parti’ye yeni üye olan kişilere SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen tarafından rozet takıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen olağanüstü konferansta, ‘Gezi’yi savunuyoruz’, ‘Çürümüş düzeni değiştirmek için ses çıkar’, ‘Harami düzenini örgütlü gücümüzle yeneceğiz’ ve ‘İstanbul Sözleşmesi’nden korkanlarla hesaplaşacağız’ pankartları yer aldı.

Konferansta konuşma yapan İşleyen, “Bu memleketi güneşe çıkaracağız dedik ve bu sözümüzün arkasındayız. İzmir'deki bir dahaki konferansımız AKP'siz bir Türkiye'de daha aydınlık bir Türkiye'de olacak. SOL Parti umudun mücadelesini örgütlemeye ve mücadele etmeye çağırıyor. Kazanmanın yolunu yine bu ülkenin devrimcileri, sosyalistleri açacak. Türkiye tarihinin en önemli kavşağına doğru gidiyoruz. Bu tarihi kırılma noktasında Türkiye bir karar verecek. Bu memleketin geleceğinin nasıl şekilleneceği bu karar anında belli olacak. Tüm aklımızla, gücümüzle dişe dişe bir mücadeleyi örgütleyeceğiz. Memleketi teslim etmeyeceğiz” diye konuştu.

İşleyen, “Memleketi kazanma ittifakına çağırıyoruz ve önce memleketi kazanacağız” dedi ve ekledi: “Memleket giderse kimin ne kazandığının hiçbir değeri olmayacak. SOL Parti olarak AKP rejimini yenmeyi ön plana alan bir siyaset etrafında bütün politikamızı kuracağız. Biz bir seçimle karşı karşıya değiliz. Bu bir referandumdur. Türkiye bu rejimle yaşamaya devam edecek mi yoksa kurtulacak mı? Burada kazanmayı mümkün kılacak olan siyaseti bütün topluma anlatmamız gerekiyor. Seçimi kazanmanın yolu en geniş ittifakı, en geniş hayır ittifakını oluşturmaktır.”

BU KEZ ÜSKÜDAR’I GEÇEMEYECEKLER

Seçim güvenliğinin önemine vurgu yapan İşleyen, “SOL Parti seçim güvenliği çalışmasını ortak sürdürecek. Bir kez daha atı alıp Üsküdar'ı geçmeye çalışacaklar ama bizde o atı çaldırmayacağız. Seçim güvenliği komitelerini bütün illerde kuracağız. Bütün süreçte muhalefetin tüm unsurlarıyla beraber olacağız. Kavgaysa orada edilecek, o kavgayı biz vereceğiz. AKP sonrasında halktan yana bir dönüşüm kuvvetini de bugünden yaratacak, toplumsal taleplere sahip çıkan bir mücadeleyi sokak sokak örgütleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

SOL Parti İzmir İl Yönetim Meclisi adına konuşma yapan Kadir Bülbül ise, “Oldukça kötümser bir ülke tablosuyla karşı karşıyayız. Hepimiz üzerimize gelen bu karanlığın yarattığı tahribatla mücadele etmeye çalışıyoruz. Karşımızda bir suç örgütü var. Alaturka siyasal İslamcı bir faşist rejimle mücadele edip, yaşamaya çalışıyoruz. İradenin iyimserliği devrimci bir durumdur. Mücadele etmeyi, değiştirmeyi önüne alır. Devrimcilik bir pratiktir. O pratiği örgütlemek bizim için elzemdir. Karşımızdaki güç sıradan bir burjuva partisi değil. Bütün devlet kurumlarını ele geçirmiş, toplumu da ele geçirmeye çalışan bir parti. Bu kadar örgütlü kötülükle mücadele etmenin tek yolu örgütlenmek. Genç arkadaşları bu mücadelenin esas unsuru yapmamız gerekiyor. Kolektif bir siyaset örmek zorundayız. Solun, sosyalistlerin fikri bütünlüğü bu ülkede hâkim kılınmaya çalışılmalı. Solun fikrini, sesini sokaklara yaymalıyız. En geniş antifaşist cepheyi bu ülkenin önüne görev olarak koymamız gerekiyor. Biz bu cüreti Mahirlerden, Hüseyin Cevahirlerden alıyoruz” dedi.