Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge toplantısının bakanlık tarafından ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Memur-Sen: 3600 ek gösterge toplantısı ertelendi

Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin ek göstergesini artırmak üzere yapılacak '3600 ek gösterge toplantısı' ertelendi.

Bloomberg HT'nin haberine göre Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamada, 3600 ek gösterge toplantısının bakanlık tarafından ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Toplantının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in iş sağlığı ve güvenliği haftası nedeniyle programının yoğun olmasından kaynaklandığı duyuruldu.

BİLGİN, 'MAYIS AYINDA BİTİRECEĞİZ' DEMİŞTİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2018 yılında ek göstergelerin artırılacağına ilişkin açıklamalarının ardından somut adım atılmamış, süreç ağustos ayındaki kamu görevlileri toplu sözleşme görüşmelerinde alınan karardan sonra hızlanmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önce yaptığı açıklamada, "Kamu personelinin 3600 ek gösterge meselesi, mayıs ayı içerisinde bitireceğimiz çalışmalardan bir tanesi. Onu da kapsamlı bir şekilde ele aldık, çalışmalarımız nihayete ermek üzere bu ay içerisinde tamamlayacağız ve milletimizle de bunu paylaşacağız. Dolayısıyla çalışanlarımız şundan emin olsunlar, devletimiz sizi asla unutmadı. Türkiye’nin işçileri, Türkiye’nin emekçileri, emeklileri Türk devleti sizin yanınızdadır. Bu enflasyonun tahribatını ortadan kaldıracak çalışmalar önümüzdedir bunları adım adım kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerini kullanmıştı.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Unvan, sınıf, hizmet ve derecelere göre farklılık gösteren ek gösterge, bir başka adıyla da katsayı, devlet memurlarının çalışırken maaşlarının, emekli ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi. Emeklilik maaşı ve ikramiyesi bu hesaba göre yapılıyor.