Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelen Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, vergi matrahlarının yükseltilerek yüzde 15'e sabitlenmesini talep ettiklerini belirtti. ''Memurlara enflasyon farkının dışında bir zam yapılması zaruri hale geldi. En düşük memur maaşında iyileştirme yapılması gerekiyor. Kiralar memurları zorluyor, büyük şehirlerden kaçış başladı'' diye konuşan Yalçın 3600 ek gösterge konusunda da ''Beklentimiz ek göstergede adaletin sağlanması'' ifadesini kullandı.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'dan zam açıklaması

Memur ve memur emeklisinin maaş zammının 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyonuyla şekillenmesi öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen heyeti ile bir araya geldi. Toplantıya Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen'e bağlı 11 sendikanın yöneticileri katıldı.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, 1 saat süren toplantının ardından yaptığı açıklamada vergi matrahlarının yükseltilmesini talep ettiklerini aktardı. Yalçın, 3600 ek gösterge konusunda da ''Beklentimiz ek göstergede adaletin sağlanması'' dedi.

Yalçın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Memura ek zam talebini dile getirdik. Vergi matrahları konusunda huzursuzluğumuz var. Aldığımız ücret geri gidiyor. Matrah kaynaklı aldıkları ücreti kaybediyorlar. Bunu aktarmış olduk. Asgari ücretteki yapılan düzenleme aynı zamanda sahanın okunduğunu ve göründüğünü gösteriyor. Bunun memurlar açısından da aynı şartların geçerli olmalı. Asgari ücretteki artış burada da temel alınmalı. Asgari ücretteki iyileştirme memura da yapılmalı. Ek zam yapılması zaruret olmuştur. Asgari ücrete iyileştirme sonrası etiketler de değişti. Bakan Bilgin, aralık ayı enflasyonu sonrası bu konuyu belirleyeceklerini söyledi. Vergide ya matrahlar yükseltilmeli ya da vergi sabitlenmeli"

BAZI EMEKLİ MAAŞLARI ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 22 Aralık'ta asgari ücreti 8 bin 500 lira olarak açıklamıştı. Erdoğan, "Ülkemizin kazancını, zenginliğini çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Asgari ücreti belirlerken de, sosyal yardım yelpazesini genişletirken de, işletmelere verdiğimiz kredi paketlerini büyültürken de bu anlayışla hareket ediyoruz. İnşallah memur ve emekli maaş artışlarını da yine bu yaklaşımla yapacağız" demişti.

Memur ve emekliler ise asgari ücrete yapılan oranda zam talep etmişti.