Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamuda gelir adaletinin bozulduğunu kabul etti, gelir dağılımında adalet sağlanması gerektiğini söyledi. 14 Mayıs seçimlerine işaret eden Yalçın, memur kesimini tüm "öfke ve kızgınlıklarına rağmen' AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemeye çağırdı.

Kaynak: AA
Memur-Sen Genel Başkanı "Kamuda gelir adaleti bozuldu" dedi, Erdoğan'a oy istedi
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın / Fotoğraf: AA

Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikanın Konya İl Divan Toplantısı'na katıldı.

Konya'da bir düğün salonunda düzenlenen Memur Sen Konfederasyonu'na bağlı sendikaların Konya şube başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, son yıllarda kamu çalışanları arasında gelir adaletinde bir bozulma olduğunu söyledi. 

Memurlar için gelir dağılımında adalet sağlanması gerektiğini kaydeden Yalçın,14 Mayıs seçimlerine işaret ederek "Biz Memur-Sen ailesi olarak durduğumuz yeri biliyoruz. Fanteziye, maceraya yelken açmak, yol almak gibi bir saçmalığın içine girmeyiz" dedi.

"SAYIN CUMHURBAŞKANINA ŞİMDİ İHANET Mİ EDELİM?"

Konuşmasının devamında seçimler öncesi "Bazı öfkelerimiz, kızgınlıklarımız olabilir" ifadesini kullanan Yalçın, "Bir sendikacı olarak bir kamu görevlisi olarak genel başkanınız olarak, bakın ufak dargınlıklara, ufak kızgınlıklara, sakın ha sakın pirim verip yarın ah vah demenin girdabına sıkışmayalım. Biz sayın Cumhurbaşkanına şimdi ihanet mi edelim?" ifadelerini kullandı.

Yalçın, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

"Kamuda gelir adaleti bozulmuş durumda, gelir dağılımında adalet sağlanmak zorunda, memurun, şefin, hizmetlinin, şube müdürünün, mühendisin, dolayısıyla hepsini baz alıp yukarı doğru bir skala oluşturduğunuzda gelir dağılımında adalet bozuldu, işçi memur tartışmasına yeniden dönüyoruz. Bu doğru bir yöntem değil. Onun için memur kesimi olarak gelir dağılımında adalet sağlanmalı demeye devam edeceğiz. Çünkü biz alnımızın terini, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Biz kamu denetçisiyiz başkasının hakkını istemiyoruz, beklentimiz bu.

Bazı öfkelerimiz, kızgınlıklarımız olabilir. Biz Memur-Sen ailesi olarak durduğumuz yeri biliyoruz. Fanteziye, maceraya yelken açmak, yol almak gibi bir saçmalığın içine girmeyiz. Çünkü diğerlerinin kurduğu cümlenin de farkındayız. Bir sendikacı olarak bir kamu görevlisi olarak genel başkanınız olarak, bakın ufak dargınlıklara, ufak kızgınlıklara, sakın ha sakın pirim verip yarın ah vah demenin girdabına sıkışmayalım. Biz sayın Cumhurbaşkanına şimdi ihanet mi edelim?"

Erdoğan'ın 'samimiyetine inandığını ve kendisine ilettiği pek çok sorunu anında çözdüğünü' öne süren Yalçın, "Allah için bunun değerini bilin" diye konuştu.