Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ek zam talebini yineleyerek, "Memurlarımıza gerekli artış yapıldı’ açıklamasını anlayamıyoruz" diye konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı: Memurlarımıza gerekli artış yapıldı açıklamasını anlayamıyoruz

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Memurlarımıza gerekli artış yapıldı açıklamasını anlayamıyoruz. Kaç gündür hesap kitap yapıyoruz. Ulaştığımız sonuç; evli iki çocuklu memura 38 lira vergi muafiyeti var. Evli iki çocuklu memura şu ortamda ‘38 TL ile yetinin’ denme ihtimalini düşünmek istemiyoruz. Asgari ücret tutarı kadar memura vergi muafiyeti getirilmiş olması önemlidir. Ama bu adımı yeterli görmek doğru değil" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 6. Olağan Genel Kurulu, SGK Konferans Salonu’nda bugün yapıldı. Genel Kurul’da konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin temel beklentilerinden biri olan 3600 ek gösterge konusunda yapılan çalışmalara SGK’nın yapacağı katkıyı önemsediklerini belirtti. Yalçın, 3600 ek gösterge başta olmak üzere göstergelerin yeniden düzenlenmesi ve sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin toplu sözleşme hükümlerinin gereği olarak çalışma komisyonlarının bir an önce toplanması gerektiğini kaydetti.

'EVLİ İKİ ÇOCUKLU MEMURA 38 LİRA VERGİ MUAFİYETİ VAR'

Kamu görevlilerinin alım gücü düşüklüğünü telefi etmeye yönelik adımların vergi muafiyeti ile sınırlı olmaması gerektiğinin altını çizen Yalçın, "Memurlarımıza gerekli artış yapıldı açıklamasını anlayamıyoruz" dedi. Memur-Sen’in ortaya koyduğu ve kamuoyu ile paylaştığı rakamları hatırlatan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kaç gündür hesap kitap yapıyoruz. Ulaştığımız sonuç; evli iki çocuklu memura 38 lira vergi muafiyeti var. Evli iki çocuklu memura şu ortamda ‘38 TL ile yetinin’ denme ihtimalini düşünmek istemiyoruz. Asgari ücret tutarı kadar memura vergi muafiyeti getirilmiş olması önemlidir. Ama bu adımı yeterli görmek doğru değil. Bu konuda doğru bilgiler dolaşmıyor. Bürokratların doğru bilgiler vermek, siyasetin doğru bilgiye sahip olmak, sendikaların da doğruyu söylemek gibi bir sorumluluğu var. Evli iki çocuklu memura 38 lira gibi bir rakam yansıyor. Bunlar değişiyor. Ama bunu memura bir sosyal refah düzenlemesi olarak sunmak, memura ek zam olarak göstermek doğru bir yaklaşım olmaz.”

“Maaş ve ücretlere cüzi miktarda ve farklı oranlarda artışlar getiren ‘vergi muafiyeti düzenlemesi’ ilave zam olarak görülmemelidir” diyen Yalçın, “Kamu görevlilerinin alım gücünü artıracak, adil gelir dağılımını sağlayacak ‘ek zam/ilave ödemenin’ en kısa zamanda tüm kamu görevlilerini ve emeklilerini kapsayacak şekilde hayata geçirilmesini istiyoruz. Bu çerçevede, zaman kaybedilmeden yetkili konfederasyon Memur-Sen ile bir araya gelinmeli, müzakerelere başlanılmalı ve kamuoyuna deklare edildiği üzere, ek zammın 15 Ocak’ta maaşlara yansıması için çalışmalar bir an önce tamamlanmalıdır” diye konuştu.

AA-ANKA