Yaklaşan seçimler öncesi tüm gücüyle oy oranını artırmayı amaçlayan Saray yönetimi, memurları sahaya sürdü. Dün binlerce memur ülkenin çok sayıda noktasında kapı kapı gezerek Erdoğan’ın selamını ve mektubunu iletti.

Memurlar, Erdoğan için sahaya indi
Fotoğraf: AA

Hüseyin ŞİMŞEK

Vatandaşlardan aldığı destek her geçen gün daha da azalan ve oy oranlarında kayıp yaşayan Saray yönetimi memurları da kapı kapı gezdirerek propaganda yapıyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mektubunu ve sözlü selamını iletmekle görevlendirilen ve aralarında sosyal hizmet uzmanları, sağlıkçılar ve sosyologların da yer aldığı binlerce memur, hane ziyaretlerine başladı. Erdoğan'ın imzasını taşıyan mektupları dağıtan memurlar, AKP’nin elemanı gibi çalıştırılmaktan yakındı.

Mektupta, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları çalışanlarının halkı ziyaret edeceği ve “dertlerini” dinleyeceği belirtildi. Modern, “makarna kömür” hamlesi olarak da değerlendirilen yeni çalışmanın anlatıldığı mektupta, “Sizlerin huzuru, mutluluğu, refahı ve güvenliği temel hedefimiz… Arz odaklı hizmet politikamız gereğince yeni bir çalışma daha başlatıyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’mızın koordinasyonunda Ulusal Hane Ziyareti Programı’nı hayata geçiriyoruz. Devletimizin şefkat eli olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızın çalışanları sizleri hanelerinizde ziyaret ederek bir bardak soğuk suyunuzu, bir demli çayınızı içecek. Kâh dertlerinizi dinleyecek, kâh sohbetinize eşlik edecek. Her türlü ihtiyacınızda sizlere uygun sosyal desteği sağlayacak ve ilgili kurumlara yönlendirecek” ifadelerine yer verildi.

SELAM İLETMEDEN GEÇMEK YOK DENİLDİ

Ellerindeki mektupların yanı sıra sosyal yardımlara ilişkin broşürleri de vatandaşlara dağıtmak için görevlendirilen bir memur, ellerindeki dokümanları kapıya bırakıp ilerlemenin yasak olduğunu söyledi. Evlerin içine kadar girip Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını iletmelerinin istendiğini anlatan kamu görevlisi, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Şu anda AKP için görevli bir memur gibi hareket ediyoruz. Her birimizin daha önemli işleri olmasına rağmen Cumhurbaşkanı’nın selamını ve mektubunu dağıtmak zorundayız. Bunu yapmak istemeyenler soruşturma korkusuyla itiraz edemiyor” dedi.