İçişleri Bakanlığı’nın Çankaya Belediyesi’ndeki memuriyet görevinden çıkartılmasına karar verdiği Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bugün, ülkenin Cumhurbaşkanı aradı, üzüntülerini iletti. Tabii Recep Tayyip Erdoğan değildi. O, bizim ülkemizin Cumhurbaşkanı olamadı hiç. Ahmet Necdet Sezer aradı. Sezer, bana ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti ve yargıdan döneceğini ifade etti” dedi.

Memurluktan çıkarılan Candan: Sezer aradı, yargıdan döneceğini söyledi
Fotoğraf: DepoPhotos

İçişleri Bakanlığı’nın Çankaya Belediyesi’ndeki memuriyet görevinden çıkartılmasına karar verdiği Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan’a, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, siyasetçiler, meslek odaları ve sendikalardan destek geldi.

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu (İKK), bugün yaptığı basın açıklamasıyla Candan’a destek verdi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde yapılan basın açıklamasına, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ile DİSK ve KESK başta olmak üzere meslek odaları ile sendikaların temsilcileri katıldı.

ANKA’nın aktardığına göre TMMOB İl Koordinasyonu Sekreteri Seyit Ali Korkmaz’ın okuduğu basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Yaptığımız her açıklama, açtığımız her dava, yayınladığımız her rapor iktidar tarafından hedef alınmakta, kurum ve yöneticilerimiz soruşturma ve cezalarla tehdit edilmektedir. Bunun son örneği, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla Çankaya Belediyesi’ndeki görevinden ihraç edilmesi olmuştur. TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu olarak bizler, Tezcan Karakuş Candan’ın yanında olmaya, görevine dönünceye kadar her türlü dayanışma faaliyetini ve toplumsal mücadeleyi yürütmeye devam edeceğiz.”

“BUNUN ANLAMLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Candan ise kendisini 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in aradığını söyleyerek şunları dile getirdi:

“Çok sayıda insan aradı. Ama bugün, ülkenin Cumhurbaşkanı aradı, üzüntülerini iletti. Tabii Recep Tayyip Erdoğan değildi. O, bizim ülkemizin Cumhurbaşkanı olamadı hiç. Ahmet Necdet Sezer aradı. Bir dönem Cumhurbaşkanlığı yapmış Ahmet Necdet Sezer, bana ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti ve yargıdan döneceğini ifade etti. Bunun ben anlamlı olduğunu düşünüyorum.”

İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Togo Kuleleri’ne karşı başlattığı hukuk mücadelesinin ardından Sinan Aygün’ün şikayeti üzerine hakkında soruşturma başlatılan Oda Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın Çankaya Belediyesi’ndeki memuriyet görevinden çıkartılmasına karar vermişti.