Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan, Menderes Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın da bulunduğu 31 kişi adliyeye sevk edildi. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın da olduğu 9 kişi, mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

İzmir'in Menderes Belediyesi'ne yönelik yürütülen "yolsuzluk ve rüşvet operasyonu" kapsamında adliyeye sevk edilen Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan, Menderes Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın da bulunduğu 32 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan 1 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, Başkan Kayalar'ın da aralarında olduğu 31 kişi Menderes Adliyesine sevk edildi.

Soruşturma kapsamında aralarında belediye çalışanlarının da bulundukları belirtilen 21 kişinin de ifadesine başvuruldu.

Aralarında Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın da olduğu 9 kişi, mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Operasyon dahilinde savcılığa sevk edilen 22 şüpheli ise ifadelerinin alınmasının ardından salıverildi.

NE OLMUŞTU?

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen yolsuzluk operasyonunda, "ihaleye fesat karıştırma" suçu kapsamında çöp toplama, iş makinesi ve araç kiralama ihalelerinde usulsüzlükler yapılarak yaklaşık 10 milyon liralık kamu zararının oluşmasında sorumluluğu bulunduğu iddiasıyla 28 kişi gözaltına alınmıştı.

Yolsuzluk soruşturması kapsamında elde edilen bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucu bir otelin, imar planına aykırı şekilde yapılmasına izin vererek rüşvet aldıkları iddiasıyla Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve meclis üyesi E.G. ile otelin müdürü ve mimarlık şirketinin sahibinin de gözaltına alındığı öne sürülmüştü.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, hakkında çıkan gözaltı haberlerine ilişkin açıklama yapmış ve "Soruşturma kapsamında ifademe başvurulmak üzere Mali Şube Müdürlüğüne gelip görevimizi yerine getirdik. Yapılan operasyonla ilgili adli süreç devam etmekte olup, süreci yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, yaptığı yazılı açıklamada, operasyona konu olan ihalelerin geçmiş döneme ait olduğu belirterek şunları kaydemişti:

"04.07.2022 tarihinde Belediyemize yapılan operasyon sonucunda geçmiş döneme (2018) ait gerçekleştirilen ihalelere yönelik yapılan denetlemelere ilişkin bazı personellerimiz hakkında adli işlem uygulanmıştır. Adli işlem uygulanan personellerin çoğu uzun yıllardır belediyemizde çalışan, bir kısmı da sadece geçmiş dönemde görev yapmış personeller olup şu anda görevde olmayan arkadaşlarımızdır. Bu münasebet ile konuyla ilgili sürecin yasal takipçisi olduğumuzu kamuoyunun takdirine sunarız."

Kaynak: AA, İHA