Menderes Belediyesi, bu hafta düzenleyeceği etkinlikler sanatseverlerle buluşacak. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Menderes’imizin tanıtımı adına kültürel ve sanatsal etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Menderes'te çifte festival

BİRGÜN EGE

Menderes’te sanatseverler için etkinlikler gerçekleşecek.

16-21 Haziran tarihlerinde felsefe etkinliği düzenlenecek. 16 Haziran Perşembe Saat 11.00’de Klaros Antik Kenti’nde başlayacak festival, 3 gün boyunca Ahmetbeyli kamp alanında devam edecek. 17-21 Haziran’da Ahmetbeyli kamp alanına çadırlarıyla gelen yurttaşlara, 37 kişilik uzman araştırmacı eğitmenler ve akademisyenlerden oluşan ekinim sunumlarını dinleyecek.

Festivalde, çocuklara felsefe atölyesinden, sergilere; doğa yürüyüşlerinden, yoga etkinliğine birbirinden farklı etkinliklerin yer alacak.

DÜNYA DANSÇILARI MENDERES’TE BULUŞACAK

Menderes Belediyesi, 17 Haziran’da da 6 farklı ülkeden gelen dans topluluklarını ilçede misafir edecek. Moldova, Sırbistan, Gürcistan, Bulgaristan, Romanya ve Makedonya’dan yüzlerce dansçının katılacağı festivalde, dansçılar ülkelerine özgü dansları sergileyecek. Menderes Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da zeybek gösterisiyle festivale katılacak.

18 Haziran Cumartesi Günü Saat 21.00’de Özdere Orta Mahalle Gençlik Park’ındaki kortejle başlayacak festival, daat 21.30’da Gençlik Parkı'nda dans gösterileriyle devam edecek. Festival kapsamında 19 Haziran Pazar günü Saat 21.00’de ise Menderes Belediyesi önünden Merkez Amfi Tiyatro’ya kadar kortej yürüyüşü olacak.

Kortej yürüyüşünün devamında ise Menderes Merkez Amfi Tiyatro’da dans gösterileri yapılacak. Festivalin son günü 20 Haziran Pazartesi günü saat 09.00’da ise yüzlerce yabancı dansçının katılımıyla Özdere Çukuraltı Sevgi Yolu’nda Zeybek Gösterisi yapılacak.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Menderes’imizin tanıtımı adına kültürel ve sanatsal etkinliklerimiz devam edecek” dedi. Festivallerde katılımcıların, eğlenceli ve keyifli bir hafta geçireceğini belirten Kayalar şunları kaydetti: “Menderes’imizin adını ulusal ve uluslar arası platformda tanıtmak için çalışmalarımız devam edecek. Bu bağlamda tüm vatandaşlarımızı hafta boyu ilçemizin farklı noktalarında düzenlenecek festivallerimize davet ediyorum.”