Menemen Belediyesi, Beyköy, Alaniçi ve Çaltı mahallerinde yaşayan öğrencilere, kent merkezindeki okullarına gidebilmeleri için ücretsiz servis hizmeti verecek

Menemen Belediyesi'nden köylerdeki öğrencilere ücretsiz servis

BİRGÜN İZMİR

MEB’in toplu taşım olduğu gerekçesi ile ücretsiz servis uygulamasını kaldırdığı Menemen’in köylerindeki öğrenciler, Menemen belediyesinin tahsis ettiği servisle okullarına sağlıklı bir şekilde gidip gelebilecekler.
Köylerdeki öğrenciler kent merkezlerindeki okullarına giderken köyün tek minibüsünde yer bulabilmek için erkenden sıraya giriyorlardı. Ancak üç köyü dolaşarak gelen minibüs, hınca hınç dolu oluyordu. Tam 42 çocuk, sağlıksız koşullarda üst üste minibüse doluyor adeta balık istifi gibi, okula geç kalmamak için 2 saatlik yolculuktan sonra ancak okullarına ulaşabiliyorlardı.

Bir haftadır bu sorunu yaşayan çocuklar seslerini Menemen Belediye başkanı Serdar Aksoy’a duyurmayı başardılar. Beyköy, Alaniçi, Çaltı mahallerinde yaşayan öğrencilerden Nazife Karakurt, Aslı Ayan, Safire Ayan, Şerif Ahmet Akman ve Hanife Kuşçu adlı öğrenciler yaşadıkları sıkıntıyı ; “Hem çocuklar okusun diyorlar, hem de bizim servisimizi kaldırıyorlar, bizim ne arabamız var ne de servisimiz. Biz okumak istiyoruz, bize sahip çıkın başkanım, biz de başka çocuklar gibi okumak istiyoruz” diyerek Belediye başkanı Serdar Aksoy’a duyurmayı başardılar.

Menemen’in toplu taşıma düzenlemesinin dışında kalan bu mahallelere Menemen Belediyesi servis tahsis etti. Çocuklar Pazartesi günü okula özel servisle 15 dakikada gideceklerini öğrenince büyük mutluluk yaşadılar. Eğitime, özellikle de kız öğrencilerin eğitimine verdiği önemi her fırsatta dile getiren Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “ Çocuklarımız okula geç kalma sorunu yaşamadan, sağlıklı koşullarda güven içinde derslerine yetişecekler. Onların yüzünün gülmesinden daha büyük bir mutluluk var mı” dedi.

Menemen köylerinin ve köylüsünün sorunlarına çözüm üretmeye her zaman hazır olduklarını belirten Başkan Aksoy, “Bir dolmuşta 42 öğrenci taşınmaz. Çözüm için hemen harekete geçtik ve servisimizi ayarladık. Yasal bir sıkıntı yaşanması durumunda bu parayı kendi imkânlarımla karşılamaya da hazırım” diye konuştu.