AKP’li Menemen Belediyesi’nin Seyrek’e bağlı Villakent Mahallesi’nde 160 ayrı parseldeki kamu arazilerine dair satış ısrarı sürüyor.

Menemen Belediyesi’nin dev satış ısrarı

BİRGÜN EGE

AKP yönetimindeki Menemen Belediyesi’nin Seyrek’e bağlı Villakent Mahallesi’nde 160 ayrı parseldeki kamu arazilerine dair aldığı satış kararının ısrarı devam ediyor. Mahkemenin satış iptali kararına rağmen, söz konusu alanların satışı mayıs ayı meclis toplantısında yeniden gündeme geldi.

CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney; mahkeme kararına rağmen yeniden Belediye meclisinde oylanan Seyrek’teki 1 Milyon 600 Bin metrekarelik arazinin satış kararına tepki gösterdi. AKP’li Menemen Belediyesi’nin bu hamlesinin ‘hukuk tanımazlık’ olduğunu vurgulayan Güney, “Yargının satış yetkisini iptal ettiği ve meclis yetkisini kabul ettiği bu satışı yangından mal kaçırır gibi yapmakta ısrarlılar. Yani; Menemen’i satıp savmayı kafalarına koymuşlar. Menemen’i sattırmayacağız” dedi.

Menemen Belediyesi’nin usulsüzlükte sınır tanımadığını söyleyen Güney, sözlerini şöyle sürdürdü: “Talan zihniyetleri dur durak bilmiyor, sınır tanımıyor. Mayıs ayı oturumunda satış önergesini yeniden gündeme getirdiler ve oy eşitliği olmasına rağmen başkanlık makamının oyuyla geçirdiler. Yargının, işlem tesisinden vazgeçilmesi kararını tanımayan ve bu satışı yapmayı ne pahasına olursa olsun kafasına koyan Menemen Belediyesi tehlikeli sularda yüzmeye devam ediyor. Artık gayet açıktır ki; bu hırslarının perde arkasında kamu yararı değil, rant hesabı vardır.”

Güney, sandıktan çıkmayan bir yerel idarenin böylesi büyük ve tartışmalı bir satışı kendisine hak görmesinin doğru olmadığını vurgulayarak, “Hasbelkader geldiler ama böylesi dev bir satışı borç ödeyeceğiz kisvesi altında yapmayı kendilerinde hak görüyorlar. Kamuoyunun tepkisini yok sayıp gözlerini karartmışlar. Tombaladan çıkan yetkiyi ya kredi ya da satış için kullanmaktan öteye gidemiyorlar. Ellerini vicdanlarına koysunlar. Halkın doğrudan vermediği bir iradeye sahipler ve bu gücü işi gücü bırakıp satıp savmaya kullanıyorlar. Borç ödemenin tek yolu satmak değil, sürekli kredi kullanmak değil. Üretmeyi bilmemek. 20 yıldır gözünü kırpmadan halka ait, bize ait ne varsa gözden çıkaran bu zihniyet, Menemen yerelinde de hortlamıştır. Ama izin vermeyeceğiz. Ne şartta olursa olsun, bu satışı yaptırmamak için elimizden gelenin fazlasını ortaya koyacağız. Hodri meydan!”