Menemen Belediye Meclis toplantısında, CHP ve İYİ Partili üyelerin oyları ile "başkanvekili seçimi" maddesi gündemden düşürüldü. Gerginlik yaşanan toplantıda, AKP Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu ise CHP’lileri üstü kapalı olarak tehdit etti.

Menemen’de, Başkan Vekili seçimi gündemden çıkartıldı, AKP'den cezaevi tehdidi geldi

AYCAN KARADAĞ

Menemen Belediye Meclis toplantısında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Partili üyelerin oyları ile "başkanvekili seçimi" maddesi gündemden düşürüldü. AKP’liler bu duruma sert tepki gösterince, gerginlik yaşandı.

AKP Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu, tutuklanan eski Başkan Serdar Aksoy’u kastederek, “Buradan biri suç işledi, Şakran’a (cezaevi) gitti. İstemeyiz ki buradan biri daha Şakran’a gitsin” diyerek, Valiliğin yeniden kura çekilmesi kararını uygulamak istemeyen CHP’lileri üstü kapalı olarak tehdit etti.

Menemen Belediyesi’nde yeni başkanvekilini belirleyecek kura çekiminin yapılacağı meclis toplantısı Millet İttifakı tarafından gündemden çıkarılmasının oylanması talep edildi. Önerge oy çokluğuyla kabul edildi

İzmir’in Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a “zimmet ve irtikap” suçlamasıyla hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle tutuklanması ve ardından bakanlık tarafından görevden uzaklaştırılması sonrası Belediye Başkan Vekilliği görevine kimin getirileceği yılan hikâyesinde döndü.

Bugün yapılan belediye meclisi toplantısı Başkanvekili Mehmet Karabiniş başkanlığında başladı. Meclis toplantısını; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de takip etti.

Toplantıda; Millet İttifakı’nın verdiği önerge ile kura seçimi bölümün çıkarılması istendi. Yapılan oylama ile önerge tartışmalar eşliğinde kabul edildi ve önerge gündemden çıkarıldı.

'NİHAİ KARAR' VURGUSU!

CHP Grubu’nun yaptığı açıklamada İzmir Valiliği’nin belediyeye karar aldıramayacağına değinildi. Hukuki sürecin devam ettiğine de vurgu yapıldı. CHP Meclis üyesi Ali Yılmaz, “Tek başına kura tekrarı yapılamaz, yapılacaksa seçimin tekrar yapılır, mahkeme nihai karar olarak davayı reddederse ne olacak? Başkan vekilliği seçimi için kura çekiminin yapılmamasını talep ediyoruz” dedi.

CHP’DEN KRİTİK ZİRVE

CHP’de meclis toplantısı öncesi bir toplantı gerçekleştirildi. CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da katıldığı toplantıya; İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekilleri Murat Bakan, Bedri Serter, Tacettin Bayır, Kani Beko, Mahir Polat, Ednan Arslan ve PM üyesi Devrim Barış Çelik de katıldı.

NE OLMUŞTU?

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” suçlamasıyla hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle tutuklanması ardından yapılan başkanvekilliği seçimi için Millet İttifakı’nın adayı Deniz Karakurt ve Cumhur İttifakı’nın adayı Aydın Pehlivan başkanvekilliği için yarıştı. Seçimde üçüncü ve dördüncü turu eşitlikle biten seçim kurayla sonlanmıştı. Karakurt’un kazandığı kura sonrası Aydın Pehlivan, seçimi yargıya taşıdı ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu karara Menemen Belediye Başkanlığı tarafından yapılan itiraz da reddedilince İzmir Valiliği 5 Ocak Salı günü kura çekiminin yenilenmesine karar verdi. Menemen Belediye Meclisi 5 Ocak günü kura çekimi gündemiyle toplandı ancak Millet İttifakı üyeleri oturumu boykot edince salt çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi.