Kurayla AKP’ye geçen Menemen Belediyesi’nde çalışan öğretmenlerin, Toptan Çözüm Müdürlüğü'nde görevlendirerek temizlik işleri yaptırılmasına Belediye İş Çevre Belediyeler Şubesi tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Menemen emekçisinin işiyle ekmeğiyle oynamayın” denildi.

Menemen’de öğretmenlerin temizlik işlerinde görevlendirilmesine sendikadan tepki

BİRGÜN EGE

Kurayla AKP’ye geçen Menemen Belediyesi’nde çalışan öğretmenlerin, Toptan Çözüm Müdürlüğü'nde görevlendirerek temizlik işleri yaptırılması sonrası Belediye İş Çevre Belediyeler Şubesi tepki göstererek yazılı bir açıklama gerçekleştirdi. Menemen Belediye Başkan Vekili AKP’li Aydın Pehlivan’ın işçileri istifaya zorladığı belirtilen açıklamada, “Menemen Belediye emekçileri siyasi oyunların tarafı değil, işinin ve ekmeğinin tarafıdır dememize rağmen önce Ocak ayında hiçbir dayanağı olmadan META-SU ve MENAŞ’da çalışan 660 üyemizi, hukuk dışı bir şekilde işbaşı yaptırmamış. Sendikamızın ve emekçilerin kararlı duruşunun ardından bu uygulamadan vazgeçmek zorunda kalmıştır. Pehlivan, şimdi de üyelerimize zulmetmektedir. Menemen Belediyesi emekçileri, bir yılı aşkın süredir devam eden pandemi koşullarında görevlerini eksiksiz ve özveriyle yerine getirirken, bırakın herhangi bir siyasetin tarafı olmayı Menemen halkına hizmet etmekten başka hiçbir gaye gütmemiştir” ifadelerine yer verildi.

Son olarak açıklama şu şekilde sonlandırıldı: “Menemen Belediyesi emekçilerini bir kez daha huzursuz etmenin; işleriyle aşlarıyla ilgili kaygılar yaratmanın gereği nedir? 4857 sayılı İş Kanunu, toplu iş sözleşmesi ve yerleşik Yargıtay kararlarının aksine bir uygulamayla “iş koşullarını üyelerimizin rızası olmaksızın aleyhlerine değiştirmek suretiyle” yönetim hakkını kötüye kullanmış; iş barışını bozacak şekilde davranmış ve yasa dışı bir uygulamaya imza atmıştır. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’a sesleniyoruz. Menemen’deki siyasi çekişmelerin faturasını, Menemen Belediyesi emekçilerine kesmekten vazgeçin. Menemen emekçilerinin de yapılan adaletsizliklere karşı bir dayanma gücü var. Adaletsiz, hukuksuz uygulamalarınıza bir an önce son verin.”