Menteşe Belediyesi’nin salgını ile mücadele çalışmaları kapsamında kendi arazilerinde başlattığı yerel tarımsal üretim çalışmalarına yüzde 100 hibe desteği geldi

Menteşe Belediyesi’nin tarım çalışmalarına hibe desteği


BİRGÜN İZMİR

Menteşe Belediyesi’nin (Covid-19) salgını ile mücadele çalışmaları kapsamında kendi arazilerinde başlattığı yerel tarımsal üretim çalışmalarına Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan %100 hibe desteği geldi.

GEKA’nın Covid – 19 Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamındaki 2020 yılı mali destek programı için başvurduğu “Pandemi Süresince Tarımsal Üretimin Yerel Tohumla Desteklenmesi” başlıklı projeye GEKA, 352.163,00 - TL ( Üç Yüz Elli İki Bin Yüz Altmış Üç Türk Lirası) ile %100 destek sağladı.

Menteşe Belediyesi’nin (Covid-19) salgını ile mücadele çalışmaları kapsamında hibe desteği aldığı proje ile pandemi sürecinin yarattığı ekonomik olumsuz koşulların hafifletilmesi ve yerel üretimin desteklenmesi amaçlanıyor. Çiftçilerin ve ekonomik yönden dezavantajlı kesimlerin süreçte çift taraflı fayda sağlamaları, tarımsal üretimi yerel tohumlar kullanarak, yerel tarımın ve çiftçinin desteklenmesi hedefleniyor. Proje ile Menteşe Belediyesi’ne ait arazilerde ata tohumları kullanarak, tarım alanlarındaki üretimin azalmasının önlenmesi ve gıda tedarik zincirinin akışı sağlanarak, üretim ve ticaret maliyetlerinin azaltılması amaçlanıyor.

SERA KURULACAK, İSTİHDAM SAĞLANACAK

Ata tohumlarının desteklenmesi adına Covid-19 salgını ile mücadele çalışmaları kapsamında başlatılan projenin Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından hibe desteği sağlanmasının çok önemli olduğunu belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Tarımsal üretim çalışmalarımız meyvesini almaya başladı. Belediye olarak, GEKA’nın Covid – 19 Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamındaki 2020 yılı mali destek programı için başvuruda bulunduğumuz “Pandemi Süresince Tarımsal Üretimin Yerel Tohumla Desteklenmesi” başlıklı projemize %100 hibe desteği sağlandı. Belediye olarak projemizin geliştirilmesi için Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan 352.163,00 TL (Üç Yüz Elli İki Bin Yüz Altmış Türk Lirası) hibe almış bulunmaktayız. Proje iştirakçilerimiz Menteşe İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, Muğla Yerel Tohum Derneği ve Muğla Ziraat Odasının katkıları ve alınan hibe desteği sayesinde tarımsal çalışmalarımızı daha çok geliştireceğiz. Yerel tohuma daha çok önem vereceğiz. Aldığımız hibe ile 300 metrekarelik bir alana sera kurumu yapacağız. Traktör, römork, pulluk gibi tarım makineleri alacağız. Ayrıca tarım işçisi istihdamı sağlayıp çiftçilerimize online eğitimler vereceğiz. Menteşe’de yerel tohuma herkesin sahip çıkması, ata tohumlarımızın tüm vatandaşlarımıza ulaşması ve kurduğumuz köylü pazarımızda yerel tohumun birinci elden tüketiciye ulaşması yönünde GEKA’nın desteği bizim için çok önemliydi. Güney Ege Kalkınma Ajansı’na sağladığı hibe desteği için teşekkür ediyorum. Tarıma, üretime, üreticiye önem veren bir belediye olarak, bu hibe desteği çalışma şevkimizi de arttırdı” dedi.