CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Menzil Cemaati’ne bağlı Beşir Derneği mensuplarının Antakya’daki tarihi yapıların içinde ve etrafında dolandığına tanık olduğunu belirterek, “Bu cemaat ve dernek mensupları kültür varlıklarının da çocukların da etrafından derhal uzaklaştırılmalıdır” dedi. Adıgüzel, Aile Bakanı Derya Yanık’a da istifa çağrısı yaptı.

Menzil Cemaati deprem bölgesindeki tarihi yapılarda!
Antakya'daki 14 asırlık Habib-i Neccar Camisi depremde yıkıldı (DHA)

İsmail ARI

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Menzil Cemaati’nin köyünde bin 100 depremzede çocuğun bulunmasına ve cemaatin bölgedeki faaliyetlerine dair tartışma yaratacak açıklamalar yaptı.

“Aile Bakanı’nın Menzil Cemaati elindeki bin 100 çocuk için ‘istismar olmadan müdahale edemeyiz’ demesi yeni bir ‘Bir kereden bir şey olmaz’ vakasıdır” diyen Adıgüzel, “Bu defa da "önce bir şey olsun" demek gafletidir. Derhal istifa et Derya Yanık. Devlete emanet, sana emanet çocukları koruyamıyorsan sen neyin bakanısın?” ifadelerini kullandı.

DEPREMİ FIRSATA ÇEVİRDİLER

“Bu zihniyeti bildiğimiz ve bazı tespitlerimiz de olduğundan daha depremin 10’uncu gününde bir önerge ile Bakanı uyarmıştık. Ama buna rağmen görevini yapmıyor. Bazı vakıf ve cemaatler bu depremi kendine mürit devşirmek için adeta fırsata cevirmiş durumda” diye konuşan Adıgüzel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ailesini kaybetmiş, anne babalarından millete-devlete emanet bırakılmış olan yavruları kafesleyen, toplama kampı gibi topluma, kamuya, basına kapalı mekânlarda bu sahipsiz yavrulara kendi öğretilerini dayatan bu zihniyete devletin sessiz kalması resmen cinayettir. Kamu eliyle göz yumulan ve dahi desteklenen bir insan kaçakçılığıdır. Bakanın sözleri de bunun itirafıdır. Bu sözleri bu milletin bu toplumun vicdani kabul etmez. Bir bakana ve bir kadına yakıştıramıyor, kabul edemiyorum. Derhal ve katiyetle istifa etmelidir.

‘BİZZAT ŞAHİT OLDUM’

Ayrıca bizzat şahit olduğum bir durum da, Menzil Cemaati’ne bağlı Beşir Derneği mensuplarının Antakya'da olduğu üzere deprem bölgesindeki bazı kültür varlıklarının içinde dolanarak ve etrafında konuşlanarak oraları korumakla görevli güvenlik güçlerinden de kolaylık görmeleri ve yüz bulmalarıdır. Eğer Kültür Bakanlığı da bu yapıya özel bir görev vermedi ise bu cemaat ve dernek mensupları kültür varlıklarının da çocukların da etrafından derhal uzaklaştırılmalıdır.”