Menzil Cemaati, İstanbul'a gitmek için Menzil köyünden ayrılan liderleri Abdulbaki Erol'u, milyonlarca liralık araçların yer aldığı çakarlı araçlarla uğurladı.

Menzil Cemaati gövde gösterisi yaptı: Şeyhi çakarlı lüks araç konvoyu ile uğurladılar

İsmail ARI 

Devlete sızdığı, Sağlık Bakanlığı gibi birçok bakanlığı ve kamu kurumunu ele geçirdiği belirtilen Menzil Cemaati’nin Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki Menzil köyünün çarpıcı görüntüleri ortaya çıktı. 

Menzil Cemaati’nin lideri olan ve cemaat mensuplarının “Gavs” olarak nitelendirdiği Abdulbaki Erol, kısa süre önce Menzil köyünden İstanbul’a döndü. Menzil köyünden ayrılan Erol’u cemaat mensupları yollara dökülerek uğurladı. 

Ayrıca Erol’un konvoyunda milyonlarca liralık araçların yer aldığı ve bazı araçlarda tepe lambası ile çakarların yer aldığı görüldü. 

İCAZET TÖRENİYLE DE GÜNDEM OLMUŞTU

Geçen haftalarda da Menzil yine gövde gösteri yapmıştı. Kısa süre önce Menzil Cemaati’nin Adıyaman'daki köyünde icazet töreni yapıldı. Menzil’de bulunan Abdulhakim Elhüseyni Medresesi’ndeki molla icazet töreninde adeta gövde gösterisi yapıldı. Törene, tarikatın şeyhi de katıldı.

Edinilen bilgiye göre, icazet törenine katılanlar, devlet okullarından değil Menzil Cemaati’nin okulundan mezun oluyor. İddiaya göre buradan mezun olan molla belgeli kişiler, denklik belgesi edinerek Diyanet gibi kurumlarda iş bulabiliyor. İddia bununla da sınırlı değil; molla belgesi ya da sertifika, geçerli olmadığı halde referans kabul ediliyor.