Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, BirGün’ün gündeme getirdiği “Menzil Cemaati’nin, Adıyaman’daki köyünde 1100 depremzede çocuğun bulunduğu" haberinin ardından tespit edilecek şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, şüpheliler hakkında soruşturma başlatılması ve cezalandırılmaları için kamu davası açılması talep edildi.

Menzil Cemaati'nin evlerinde 1100 depremzede çocuğun bulunmasına ilişkin suç duyurusu

HABER MERKEZİ

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, BirGün’ün Adıyaman'ın Kahta ilçesinde "Menzil Cemaati köyünde 1100 depremzede çocuğun bulunduğunu" haberini gündeme getirmesinin ardından suç duyurunda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından 7 Mart tarihinde yaptığı "1915 çocuğun kayıt altına alındığı, 1613 çocuğun ailelere teslim edildiği" duyurusunun hatırlatıldığı dilekçede, "BirGün gazetesinde yer alan ve Buhara Evleri Twitter hesabından yapılan paylaşıma konu 1100 çocuğun Bakanlık açıklamasında yer almadığı görülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Dilekçede, "Habere konu 1100 çocuğun ne şekilde köye getirildiği; hangi hukuksal yetkiye dayanılarak teslim alındığı ve dini eğitime tabii tutulduğu; yanlarında velilerinin bulunup bulunmadığı gibi hayati sorular yanıtsızdır" ifadeleri kullanıldı.

Dilekçe, tespit edilecek tüm şüpheliler hakkında "Çocuğun Kaçırılması ve Alıkonulması", "Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" suçlarından soruşturma başlatılması talep edildi.

Ayrıca dilekçece, şüphelilerin cezalandırılmaları için kişi ve kişiler aleyhine kamu davası açılması gerektiği istendi.

BirGün GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Gazetemiz BirGün'ün gündeme getirdiği habere göre, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde cemaate ait Menzil köyü bulunuyor. Bu alana Buhara Evleri adı verilen 41 bloktan oluşan bin daire inşa edildi. Cemaat, köydeki bu yapılarda toplam 7 bin 100 yetişkin depremzede ile 2 binin üzerinde çocuğun “misafir edildiğini” açıkladı. Yapılan son açıklamaya göre de Menzil Köyü’nde hâlâ 3 bin 850 yetişkin ile bin 1100 çocuk bulunuyor. Cemaat yöneticilerinin de bu köyde yaşadığı bilinirken deprem öncesine kadar köyde güvenlik üst düzeyde tutuluyor, cep telefonu ile çekim yapılmasına izin verilmiyordu.

Menzil Cemaati’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerde küçük çocukların “tekbir işareti yaptığı” fotoğrafları “Ne kadar misafirimiz varsa hepsinin gönüllerini ısıtmaya çalıştık” ifadeleriyle paylaşıldı. Paylaşılan bir başka videoda ise “Buhara Evlerinde depremzede çocuklara yönelik etkinliklerden biri” denilerek çocuklara dini sorular yöneltildiği görüldü.