İYİ Parti lideri Meral Akşener, kalp rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırıldığı ve geceyi hastanede geçireceği öğrenildi. Akşener'in sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, Akşener'in tetkiklerinde herhangi bir sorun tespit edilmediğini kaydetti. Akşener'in tedavi altına alındığı Güven Hastanesi'nden yapılan açıklamada da İYİ Parti liderinin yarın taburcu edileceği ifade edildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu hastaneye kaldırılan Akşener'i gece saatlerinde hastanede ziyaret etti. Altılı Masa liderleri de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar ile Akşener'e geçmiş olsun dileklerini iletti.

Meral Akşener, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı
Fotoğraf: Depophotos

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kalbindeki ritim bozukluğu ve çarpıntı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Akşener'in Ankara'daki Güven Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. Hayati tehlikesi bulunmayan Akşener, geceyi hastanede geçirecek.

AA'nın aktardığına göre, parti yetkilileri de Akşener'in sağlık durumunda endişe verici bir durum olmadığını ve kontrollerinin sürdüğünü ifade etti.

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ ZORLU: HERHANGİ BİR SORUN TESPİT EDİLMEDİ

Akşener'in sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in tetkiklerinde herhangi bir sorun tespit edilmediğini ve yarın taburcu edilmesinin planlandığını aktardı.

Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener bugün hafif bir çarpıntı şikayeti ile akşam saatlerinde Ankara Güven Hastanesi’ne intikal etmiş olup çok şükür yapılan tetkiklerinde bir sorun tespit edilmemiştir. Yarın taburcu olması planlanmaktadır. Milletimizin bilgilerine saygıyla sunarız" ifadelerini kullandı.

HASTANEDEN AÇIKLAMA: YARIN TABURCU EDİLECEK

Akşener'in tedavi altına alındığı Güven Hastanesi'nden yapılan açıklamada da Akşener'in tetkiklerinde bir sorun tespit edilmediği ve yarın taburcu edildiği ifade edildi.

Açıklamada, "İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener 12.01.2023 tarihinde (bugün)hafif bir çarpıntı şikayetş ile Ankara Güven Hastanesi'ne başvurmuştur. Yapılan tetkiklerinde herhangi bir sorun tespit edilmemiştir. 13.01.2023 tarihinde (yarın) taburculuğu planlanmıştır" denildi.

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

İYİ PARTİ YETKİLİLERİ HASTANE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

Gece saatlerinde hastane önünde gazetecilere açıklama yapan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Akşener'in Genel Merkez'den çıkışında kalp çarpıntısı şikayetiyle Güven Hastanesi'ne geldiğini belirtti.

Poyraz, "Doktorlarımız bu konuyla ilgili gerekli tetkikleri yaptılar, tetkikler sonucunda ciddi bir şey olmadığına ilişkin bizi bilgilendirdiler. Kendisi bu akşam için de Güven Hastanesi'nde kalacak. Konuyla ilgili detaylı bilgileri doktorlarımız vereceklerdir. Arayan, dua eden herkese buradan teşekkür ediyorum" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez de şunları kaydetti:

"Bu akşam Genel Merkez'de, Sayın Genel Başkanla toplantı esnasında kendisi bir çarpıntı hissettiğini ifade etti. Hepiniz biliyorsunuz, çok yoğun bir çalışma temposu içerisinde. Bu çarpıntı şikayeti üzerine hastaneye gelmeyi uygun gördük ve Güven Hastanesi Acil Servisinde tetkikleri yapıldı. Bütün tetkikler tamamlandı, bu gece gözlem amacıyla hastanede tutulacak ve yarın taburcu edilmesi planlanıyor. Endişe edecek bir şey yok, merak eden tüm yurttaşlara, tüm Türkiye'ye şükranlarımızı sunuyoruz. Dualarınızı bekliyoruz."

"Meral Hanım'ın bilinen herhangi bir rahatsızlığı var mı?" sorusu üzerine Çömez, "Hayır, sağlık konusunda bir sıkıntısı yok. Son derece sağlıklı" yanıtını verdi.

Güven Hastanesi Başhekim Yardımcısı Berkant Özpolat ise, "Sayın Meral Akşener, bugün hafif bir çarpıntı şikayetiyle hastanemize başvurmuştur. Yapılan tetkiklerde bir problem saptanmamıştır, inşallah yarın hayırlısıyla taburcu etmeyi planlıyoruz" açıklamasını yaptı.

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

KILIÇDAROĞLU'NDAN AKŞENER'E ZİYARET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kalp çarpıntısı şikayetiyle akşam saatlerinde hastaneye kaldırılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e ziyarette bulundu. Kılıçdaroğlu Akşener'i ziyaretinde, sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Üzüntülü bir haber aldık ve hemen geldim. İYİ Parti'nin değerli yetkilileriyle görüştük, Sayın Genel Başkanın durumunu sorduk. Hekim arkadaşlar bilgi verdiler, çok şükür şimdilik herhangi bir sorun yok. Dinlenmede kendisi, umarım yarın sağlıklı bir şekilde hastaneden ayrılır. En büyük arzumuz da bu zaten" ifadesini kullandı.

İYİ Parti'nin yöneticilerine ve Akşener'e geçmiş olsun dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Umarız kısa süre içinde sağlığına kavuşur ve taburcu olur. Hekim arkadaşlar da bilgi verdiler, önemli bir şeyin olmadığını ama dinlenmesi gerektiğini ifade ettiler. Sizler de takdir edersiniz ki yoğun bir siyaset gündemi var. Dolayısıyla bu siyaset gündemi bizi bekliyor zaten bundan kaçınma şansımız da yok. Dolayısıyla Sayın Genel Başkanımızın bir an önce taburcu olması ve tekrar Türkiye'nin sorunlarına kilitlenmesini isteriz. En büyük arzumuz da bu."

Bir gazetecinin, "Yüz yüze görüştünüz mü?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Hayır, doktorlar buna izin vermiyorlar. Doğru da olmaz zaten" yanıtını verdi.

ALTILI MASA LİDERLERİNDEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Altılı Masa liderleri Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar ile Akşener'e geçmiş olsun dileklerini iletti.