HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM Genel Kurulu’nda, 30 Mart 1972'de Tokat Kızıldere'de katledilen Mahir Çayan ve 9 arkadaşını "Mahir Çayan ve On'ları saygıyla anıyorum. Onlara verdiğimiz sözü ve kazanacağımız bir dünya olduğu gerçeğini hiç unutmadık ve gerçekle mücadelemizi perçinledik" sözleriyle andı.

Meral Danış Beştaş, Kızıldere'de katledilen devrimcileri TBMM Genel Kurulu'nda andı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM Genel Kurulu’nda, Tokat Kızıldere'de 30 Mart 1972'de katledilen Mahir Çayan ve arkadaşlarını andı.

68 kuşağının devrimci önderlerinden Mahir Çayan, Sabahattin Kurt, Nihat Yılmaz, Saffet Alp, Sinan Kazım Özüdoğru, Ertan Saruhan, Hüdai Arıkan, Ahmet Atasoy, Ömer Ayna ve Cihan Alptekin'i anan Beştaş, "Mahir Çayan ve On'ları saygıyla anıyorum. Onlara verdiğimiz sözü ve kazanacağımız bir dünya olduğu gerçeğini hiç unutmadık ve gerçekle mücadelemizi perçinledik. Gün o gündür; teslim olmaya değil ölüme gidenlerin düşleri gerçek olacak. O gün çok yakın, güneş doğacak, buradayız, birlikte değiştireceğiz" diye konuştu.

“HATIRLANAN, UNUTULMAYAN VE KANAYAN BİR YARA OLMAYA DEVAM EDİYOR”

Mahir Çayan’ın “Onlar bir avuç, biz ise milyonlarız. Kaybedeceğimiz hiçbir şey yoktur, kazanacağımız koca bir dünya. Asıl siz teslim olun, biz buraya teslim olmaya değil ölmeye geldik” sözlerine atıf yapan Meral Danış Beştaş, şunları söyledi:

“Bugün 30 Mart, Deniz Gezmiş ve yoldaşlarının idamını engellemek için yola çıkan Mahir Çayan ve 10 arkadaşının katledildiği gün. 51 yıl geçti ama hâlâ hatırlanan, unutulmayan ve kanayan bir yara olmaya devam ediyor. Her zaman şunu söyledik, katliamlarla yüzleşmeyen siyasi otoriteler hep bunu yok sayıyor fakat geçmişle yüzleşmenin toplumsal yaraları saracağına olan inancımızı bir kez daha ifade ediyorum.”

(ANKA)