Meram'daki katliamla ilgili gözaltı sayısı 14'e ulaştı

Konya'nın Meram ilçesinde Dedeoğlu ailesinden 7 kişinin öldürülmesiyle ilgili firari şüphelinin ailesinden 1 kişinin daha gözaltına alındı. Gözaltı sayısı 14’e ulaştı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Meram ilçesinde 30 Temmuz'da aynı Dedeoğlu ailesinden 7 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgisi olduğu düşünülen 13 kişinin gözaltına alındığı anımsatıldı.

Açıklamada, yürütülen soruşturmada gelinen aşamada halen firari olan şüphelinin ailesinden 1 kişinin daha gözaltına alınması ile toplam gözaltı sayısının 14 olduğu kaydedildi.

Konya'nın Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi'nde daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Kürt Dedeoğlu Ailesi’nin evini basan silahlı saldırgan Mehmet Altun, evde bulunan 7 kişiyi öldürmüştü. Yaşar, Barış, Serpil, Serap, İpek, Metin ve Sibel Dedeoğlu hayatını kaybederken saldırgan evi ateşe verip kaçmıştı. Dedeoğlu Ailesi’nin 12 Mayıs’ta yaklaşık 60 kişilik “Biz ülkücüyüz, sizi burada yaşatmayacağız” diyen ırkçı bir grubun saldırısının ardından katledilmesi dikkat çekti. Ön otopsi raporunda öldürülen 7 kişinin vücudunda 20 kurşun bulundu. 7 kişinin cansız bedeni ise önceki ilçedeki Saraçoğlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.