Almanya’da koronavirüs vakalarının 6 bin 638’e ulaşması üzerine gençlere seslenen Başbakan Merkel, “Yarın iyi bir hayat sürebilmek için bugün biraz daha az parti yapmanız gerekiyor” ifadesini kullandı.

Merkel gençlere seslendi: İyi yarınlar için bugün biraz daha az parti yapın

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Almanya’da koronavirüs vakalarının bir günde 6 bin 638’e ulaşması üzerine hükümet kanadından acil tedbirler için adım atıldı.

Artan vaka sayılarının ardından kamu yayın kuruluşu Deutschlandfunk'a demeç veren Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, “Salgının başlamasından bu yana bir günde kayda geçen en yüksek vaka sayısı. Fakat virüse karşı güçsüz olmadığımızı herkesin bilmesi gerekiyor. Bir şeyler yapabiliriz. Sadece hepimizin dikkatli olması gerekiyor” açıklamasını yaptı. Spahn, “Bu yıl Noel’i nasıl kutlayacağımız, Alman halkının davranışlarına bağlı olacak” dedi.

‘VİRÜSÜ DURDURMAK BİZE DÜŞÜYOR’

Virüsün yayılma hızını dizginlemek için bir dizi yeni tedbir açıklamaya hazırlanan Başbakan Angela Merkel ise daha sert tedbirler almak için 16 eyaletin valiler ile acil toplantı düzenledi. Toplantı sonrasında kamu yayın kuruluşu ARD’ye konuşan Merkel:

“Virüsü durdurmak bize düşüyor” dedi ve ekledi: “Virüsün yayılması nüfus hareketliliğine bağlı. Hepimiz dün konuştuğumuz tedbirlerden daha fazlası için çalışmalıyız ve daha dikkatli olmalıyız.”

Merkel yeni verilerin ışığında günlük vaka sayısının 19 bin’e ulaşabileceği uyarısını yaptı. Halkın toplanma alanlarına ilişkin yeni tedbirler düşündüklerini açıklayan Başbakan, Çarşamba gününden itibaren kafe, bar ve restoranlara ilişkin yeni düzenlemelerin getirileceğini ve yeni sokağa çıkma yasaklarının da gündemlerinde olduğunu sözlerine ekledi.

DAHA AZ PARTİ YAPIN

Özellikle gençlere seslenen Başbakan Merkel, “Yarın iyi bir hayat sürebilmek için bugün biraz daha az parti yapmanız gerekiyor” ifadesini kullandı.