Almanya Başbakanı Angela Merkel, nükleer enerjinin maddi yüküne ve kirletici etkisine dikkat çekerek ülkesinin nükleerden vazgeçmekle doğru olanı yaptığını vurguladı.

Merkel: Nükleer enerjiden çıkmakla doğru olanı yaptık

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Reuters haber ajansına verdiği mülakatta nükleer enerjiden çıkmakla ülkesinin doğru olanı yaptığını söyledi.

"Elbette kömürden ve nükleer enerjiden vazgeçerek şimdi enerji dönüşümünü başarmak gibi iddialı ve çetin bir ödevle karşı karşıya olduğumuz doğrudur" diyen Merkel "Ancak bunu doğru yaparsak ülkemizin bunun karşılığını alacağı da bir o kadar doğrudur" ifadelerini kullandı.

DW Türkçe'de yer alan habere göre Merkel, iklim değişikliğiyle mücadele nedeniyle yatırımcılarda nükleer enerjiye yeniden büyük bir ilgi oluşmasını beklemediğini söyledi.

Fransa'da enerji şirketlerinde devletin payının büyük olması nedeniyle durumun farklı olduğunu söyleyen Merkel, nükleer santrallere özel yatırımların dünya genelinde sınırlı olduğunu belirtti. Merkel "İnşaat halindeki reaktörlerde sık sık masraf artışları ve gecikmeler yaşanıyor" dedi. Radyoaktif atıkların kalıcı olarak nerede depolanacağı sorusuna net bir yanıt verilemediğine dikkat çeken Merkel, "Nükleer enerjinin kilovatsaatlik birim fiyatı offshore rüzgar enerjinin birim fiyatından daha düşük değil" dedi.