Almanya Başbakanı Angela Merkel, parlamentoda yaptığı konuşmada koronavirüs salgını kapsamında başlatılan geniş kapsamlı kısıtlamaları savundu. Halkı sorumlu davranmaya çağıran Merkel, doğru bilgilerin sadece demokrasiler için önemli olmadığını, insan yaşamının da bunlara bağlı olduğunu vurguladı.

Merkel: Salgına karşı doğru bilgi, demokrasi ve insan yaşamı için önemli

Almanya’da hızla artış gösteren koronavirüs vakalarına karşı geniş önlemler alan hükümet kanadı, halkın alınan katı tedbirlere uyması için uyarılarda bulunuyor.

Başbakan Angela Merkel, parlamentoya seslenerek, eyalet başbakanları ile birlikte çarşamba günü kararlaştırılan kısıtlamaları “Uygun, gerekli ve ölçülü” olduğunu vurguladı.

Gelinen noktayı göz önünde bulundurduklarını belirten Merkel, ilerleyen süreçte artan hasta sayısının yoğun bakım ünitelerini zorlayabileceğini söyledi. Yoğun bakımda tedavi gören hastaların sayısının son 10 günde iki katına çıkarak bin 500’ü aştığını açıklayan Merkel, “Eğer yoğun bakımların dolmasını beklersek, çok geç kalırız” diye konuştu.

Başbakan, pandemiyi kontrol altına alabilmek için sosyal temas kısıtlamak için katı tedbirler uygulamaktan başka bir yöntem kalmadığını da sözlerine ekledi.

'BÖYLESİ DÖNEMLERDE ELEŞTİRİ YAPMAK ÖNEMLİ VE KAÇINILMAZ'

DW Türkçe'nin haberine göre, Salgın döneminde demokratik değerlerin önemine vurgu yapan Almanya Başbakanı, kriz dönemlerinde önlemlerin tartışılmasının, eleştirilmesinin ve makul olup olmadığı konusunda sorgulanmasının doğru, önemli ve kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Salgına karşı kasıtlı olarak yanıltıcı bilgiler verilmesini şiddetle kınadıklarını söyleyen Başbakan Merkel, doğru bilgilerin sadece demokrasiler için önemli olmadığını, insan yaşamının da bunlara bağlı olduğunu vurguladı.

AŞIRI SAĞCILAR MERKEL'İ PROTESTO ETTİ

Başbakanın konuşması sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisi tarafından sık sık kesildi. Muhalefetteki Hür Demokrat Parti (FDP) Milletvekili Marie-Agnes Strack-Zimmermann, Twitter'da paylaştığı bir mesajda kısıtlamaların eleştirebileceğini ancak bunu yaparken saygılı olunması gerektiğini belirtti. FDP'li politikacı mesajında, Merkel'i yüksek sesle protesto eden sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partili politikacıları, “AfD kendini yine bir kez daha diskalifiye ediyor" sözleriyle eleştirdi.