Merkez Bankası'nın sürpriz bir kararla faiz indirimine gitmesinin ardından, siyasiler söz konusu kararın döviz kurlarını ve enflasyonu artıracağını belirterek iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. CHP'li Veli Ağbaba, "Ülkeyi göz göre göre iflasa sürüklüyorlar. Bu gidişle sonumuz Sri Lanka gibi finansal kriz yüzünden iflas etmek olacak" yorumunu yaparken, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, "Milletin aklıyla da, cebiyle de alay ediyorlar. Yazık, çok yazık!" ifadelerine yer verdi.

Merkez Bankası'nın faiz indirme kararına siyasilerden tepki: "Ülkeyi göz göre göre iflasa sürüklüyorlar"
Fotoğraf: AA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 14'ten yüzde 13'e indirdi. TCMB'nin bu kararıyla yıl başından bu yana düzenlenen yedi PPK toplantısının ardından ilk defa faiz oranı değiştirilmiş oldu.

Siyasiler, Merkez Bankası'nın söz konusunu kararını eşleştirerek tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Ülkeyi göz göre göre iflasa sürüklüyorlar. Bu gidişle sonumuz Sri Lanka gibi finansal kriz yüzünden iflas etmek olacak" değerlendirmesi yaparak iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, "Milletin aklıyla da, cebiyle de alay ediyorlar. Yazık, çok yazık!" ifadelerine yer verdi.

Siyasilerden gelen tepkiler şöyle: