Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, bir programdaki sözleri nedeniyle Merkez Bankası'nın kendisi hakkında şikayette bulunduğunu belirtti. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Serkan Özcan'ın yaptığı tüm açıklamaların altına tereddütsüz imzamı atarım" dedi.

Merkez Bankası, Serkan Özcan hakkında şikayette bulundu: Davutoğlu tepki gösterdi

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, bir TV programındaki sözleri nedeniyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın kendisine şikayette bulunduğunu bildirdi.

Özcan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mesleğe başladığım, personeli olmaktan her zaman onur duyduğum, sağladığı burs imkanı ile yurt dışında yüksek lisans eğitimi aldığım Türkiye “Cumhuriyet” Merkez Bankası, Bir TV programında ki sözlerim nedeniyle şikayette bulunmuş" dedi.

Özcan, şöyle devam etti: "Elbette avukatlarımız şikayet dilekçesini inceledikten sonra kısa sürede savcılığa gidip ifademi vereceğim. Siyasette aktif olarak bulunduğum 3 yılda bir kez dahi hakaret dilini kullanmamaya gayret ettim. Vereceğim ifadede Merkez Bankasının itibarına asıl kimlerin zarar verdiğini tarihe kayıt düşülmesi için yazacağım."

DAVUTOĞLU'NDAN TEPKİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Serkan Özcan'ı şikayet eden Merkez Bankası'na tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Davutoğlu, şunları söyledi: "Parti sözcümüz @serkanozcan1'in gerçekleri konuşması birilerini rahatsız etmiş. Donanımı, birikimiyle Türkiye'nin sayılı ekonomistlerinden, birlikte yol yürümekten gurur duyduğum sevgili kardeşim Serkan Özcan'ın yaptığı tüm açıklamaların altına tereddütsüz imzamı atarım."