Mermer ocağına karşı imza kampanyası başlatıldı
Denizli’de köylülerin mermer ocağına karşı tepkisi sürüyor. (Fotoğraf: Evrensel)

HABER MERKEZİ

Denizli’nin Tavas İlçesi Gümüşdere mahallesinde mermer ocağı istemeyen köylülerin tepkisi sürüyor. Geçtiğimiz hafta yol çalışması yapan şirketten izin belgesi isteyen muhtar Mehmet Canatan’ın gözaltına alınmasının ardından köylüler çalışma alanında bir günlük nöbet tutarak, imza topladı.


Toplandıkları alanda konuşan Gümüşdere Mahalle Muhtarı Mehmet Canatan, “Buraya ‘mermere hayır’, ‘mermer ocağı istemiyoruz’, demek için toplandık” dedi. Şirketin ormanda yol açmasından da şikayetçi olduklarını belirten Canatan, “Bu ocak açıldığında ovamızın bir iki sene içerisinde kullanılmaz hale geleceğini herkes biliyor. Ama bu konuda hiç yardımcı olan yok” diye konuştu.

Av. H. Ozan Orpak ise, “Burada kanuna aykırı olarak vatandaşa ait yerler işgal edilmiş durumda. İdari olarak kamunun üstün yararı gözetilip gözetilmediği mahkeme kararıyla olacak” dedi.

Köylülerin imza topladığını söyleyen Orpak, “Gerekli yasal başvurularımızı yapacağız. Umarım bağımsız yargı, bağımsız mahkemeler bu konuda yürütmeyi durdurma kararı verecekler ve buradaki işgale son verecekler. Buradaki vatandaşın tek bir isteği var burada doğdular burada ölecekler” diye konuştu.