CHP Lideri Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Ankara ve İstanbul için iddialı sözler sarf eden Kılıçdaroğlu, Mersin için son bir anket daha yaptıracaklarını, İzmir’in ise en son açıklanacağını söyledi

Mersin ankete, İzmir sona kaldı

YAŞAR AYDIN

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gazetelerin Ankara temsilcileri ile kahvaltıda buluştu. Beklenildiği gibi soruların ağırlığı yerel seçimlere dair oldu. Başta Suriye olmak üzere dış politika ve ekonomi ise diğer tartışma başlıklarıydı. Kemal Kılıçdaroğlu yaklaşık iki saat süren buluşmada tüm merak edilenlere uzun yanıtlar verdi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

ADAYLARIMIZ ÇOK GÜÇLÜ
İstanbul ve Ankara adaylarımız çok konuşuldu. Tüm adaylarımız için çok titiz bir çalışma yaptık. Anketler, eğilim yoklamaları yaptırdık. Üstelik anketleri tek bir şirkete de yaptırmadık. Ankara’da Mansur Yavaş ismi açık ara önde çıktı. İstanbul’da isim anketi yaptırmadık ama “nasıl bir aday istiyorsunuz” sorusunu sorduk. Her isim Parti Meclisi’nde değerlendirildi. Çok güçlü ve kazanacağımız adaylarla yola çıktığımızı düşünüyorum. Özellikle herkesle diyaloğu olan, herkese seslenebilecek isimleri tercih ettik. Bu anlamı iyi bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Ankara, Adana, Antalya, Mersin, Bursa gibi iller yeniden CHP yönetimi ile tanışacak.

BALIKESİR’DE İYİ PARTİ KAZANACAK
CHP ile İYİ Parti arasında iyi bir ilişki var. Bu ilişki sağa açılma ya da CHP’nin sağdan aday bulma çabası değildir. Her adayımız parti üyemizdir. Dolayısıyla sağcı falan değil partilidir. İYİ Parti’ye fazla taviz verdiğimize dair eleştirilere katılmıyorum. Ama bu tür eleştirilerin de gelmesini doğal kabul ediyorum. En çok tartışılan illerden biri Balıkesir oldu. Bu kararı aldığımız Parti Meclisi öncesi adayımız Ahmet Akın’ı arayıp durumu anlattım. Şunu söylemeliyim ki Balıkesir’i İYİ Parti kazanacak. Biz de tüm örgütümüzle buna katkı sağlayacağız.

mersin-ankete-izmir-sona-kaldi-544820-1.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve BirGün Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın

HDP İLE TEMAS YOK
Biz seçimler boyunca tüm seçmenlere sesleneceğiz. Projelerimizi anlatıp destek vermelerini isteyeceğiz. Bu süreçte kuşkusuz HDP’li seçmenin de oyuna talibiz. Ama parti ile bir görüşmemiz, temasımız olmadı. Yerel yönetimlere dair bir görüşme yapmayacağız.

MERSİN 4 OCAK’TA AÇIKLANIR
Bir sonraki Parti Meclisi’miz 4 Ocak tarihinde toplanacak. O toplantıda başkanlarımızın çoğunu açıklamış oluruz diye düşünüyorum. Mersin de açıklayacağımız illerin içinde olacak. İzmir ve bazı ilçeler için çalışmamız biraz daha süre alabilir. Mersin’de aday sayısını biraz daha daralttık. Şimdi bir kez daha anket yaptırıyoruz. Hafta başında anket sonuçları masamızda olur. 4 Ocak tarihinde diğer illerle birlikte açıklanmış olur.

MİTİNGLERE İNANMIYORUM
Yeni yıl ile birlikte adaylar da netleşecek ve seçim çalışmaları hız kazanacak. Bizim seçmenimiz de bu süre zarfında motivasyonunu tekrar kazanacaktır. Şu anda seçim havasına girmek için biraz erken. Sağlam ve dolu bir yerel programla sahaya ineceğiz. Ben büyük mitinglerin faydasına çok inanmıyorum. Onun yerine eksik kaldığımızı düşündüğümüz yerlerde, ulaşamadığımız kesimlerle diyalog kurmayı zorlamalıyız. İhtiyaç neyse ona göre davranacağız. Gerekirse 81 ili dolaşacağız. Ama bu anlayışla çalışacağız.

MECLİSLERDE FERMUAR SİSTEMİ
Tüm Türkiye’de belediye meclislerinde kendi adaylarımızla gireceğiz. Burada fermuar sistemini devreye alacağız. Adaylardan birini örgüt belirlediğinde diğer kadın-ya da genç eksikliği varsa genel merkez tarafından belirlenecek. Böylece meclislerde en güçlü temsiliyet sağlanmış olacak.


Erdoğan, emperyalistler ne derse yapıyor

Fırat’ın doğusuna operasyon gündemiyle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Her ülkenin ilk önceliği kendi toprağını korumaktır. Türkiye’nin de yanı başında terör koridoru istememesi kadar doğal bir şey yok. Bu anlamı ile hükümetin teröre karşı atacağı tüm adımları destekliyoruz. Ancak şunu da belirtmeliyim ki Suriye’de bugün yaşananların en önemli müsebbibi Erdoğan’dır. Onun yaptığı yanlışlar yüzünden bu durumdayız. ABD’nin bölgeden çekilmesi yeni bir durum ve biraz daha takip etmek gerekir. Ama ivedilikle yapılması gereken Suriye hükümeti ile biran önce diyaloğa geçmektir. Ama Türkiye’nin ve Erdoğan’ın bağımsız olduğunu düşünmüyorum. Bakmayın başta ABD olmak üzere batılı ülkelere efelenmesine. İçeride bağırıp çağırıyor ama beş dakikalık bir görüşme bile olay oluyor. Erdoğan hala emperyalist güçlerin istediği bir lider. Ne derlerse yapıyor. Ellerine geçmiş durumda.”


Askerinin esir aldığı komutan, komutan değildir!

Partimiz tarafından Hulusi Akar’a yapılan eleştirilerin ‘orduyu zayıflatır’ gibi anlaşılması son derece yanlış. Her şeyden önce Hulusi Akar, Erdoğan kabinesinin bir üyesi. Siyaset yapıyor. CHP’de genelkurmay başkanı ile ilgili bir eleştiri yapılacaksa bunu sadece genel başkan yapar. Ama Akar, ordunun başında değil. Üstelik şunu da belirtmek isterim ki TSK’nın başında olabilecek bir asker de değil. Askeri tarafından teslim alınmış bir komutan artık komutan değildir.