Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in belediye meclisine sunduğu 250 milyon liralık borçlanma talebi AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla reddedildi, Seçer, "Cumhur İttifakı’nın ikbali ve istikbali için Mersin’i feda etmeyin" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer: Cumhur İttifakı’nın geleceği için Mersin’i feda etmeyin

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye meclisine 250 milyon liralık borçlanma talebi sundu. Talep, AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla yeniden reddedildi. Seçer, "Cumhur İttifakı’nın ikbali ve istikbali için Mersin’i feda etmeyin" dedi.

ANKA’da yer alan habere göre, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı Birinci Birleşimi’nde, Mersin’in ihtiyacı olan yatırımlar için belediye meclisinden 250 milyon liralık borçlanma yetkisi talep etti. Talep, 32 Meclis üyesinin kabul oyuna rağmen Cumhur İttifakı üyelerin 36 oyuyla reddedildi.

Vahap Seçer ret kararını şöyle değerlendirdi:

“Yol yapabilmem, çiftçiye sulama borusu yardımı yapabilmem, fide yardımı yapabilmem, hayvancılık projesini devam ettirebilmem, engelliye, özel bireylerimize katkı sunabilmek, sosyal yardımlar yapabilmek, sosyal projelerimizi gerçekleştirebilmek, kültür projelerimizi gerçekleştirmek. Aklınıza ne geliyorsa. Bu 36.5 milyon lira ile yapma sınırı içerisindeyim. Hani elimiz çok bol değil. Çok önemli bir şey anlatıyorum. Bir mali disiplini sağlamaktan bahsediyorum. Bunu kılı kırk yararak yaptık. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Şu anda bana borçlanma yetkisi vermemek demek elimi kolumu bağlamak demek. Kentin rahatsız olması demek. Hareket alanımın daralması demek.”

MERSİN’İ FAİZCİLERE Mİ TESLİM EDECEĞİM?’

Seçer, projelerini ve aldıkları kararları ne yaptıklarını bilerek hayata geçirdiklerini vurgulayarak “Ben faiz ödeme meraklısı mıyım? Ben Mersin’i faizcilere mi teslim edeceğim? Böyle saçma bir şey mi olur? Ben yatırımdan bahsediyorum, yoldan, kaldırımdan, fakirden fukaradan, sinekle mücadeleden, yeni otobüs alımından bahsediyorum. 170 milyon lirasını ödeyeceğim. Yapmayın. Birbirimizi kandırmayalım. Halk ahmak falan değil. Kusura bakmayın siz belediyemizi engelliyorsunuz. Biz size bunu yapmadık. Çoğunluğu bulamadığınız hiçbir yerde yapmadık. Dürüst olalım” diye eleştirdi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın “Ben metronun doğru bir proje olduğuna inanmıyorum. Bizim grup da inanmıyor, kimse inanmıyor” sözleri üzerine Seçer, “Sayın Gültak eleştirecek birini arıyorsa Ulaştırma Bakanı’nı arayacak. Raylı Sistemler Daire Başkanlığı’ndan bunun onayı alınmış. Sayın Cumhurbaşkanı’nı arayacak, 2019 yılında yatırım programına alan Sayın Cumhurbaşkanı” dedi.