Mersin Büyükşehir Belediyesi, Covid-19 tedbirleri kapsamında tamamen geri dönüşüm malzemelerinden ürettiği ve 'korona bank' adı verilen oturma banklarını kentin çeşitli noktalarına yerleştirmeye başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle kentteki tüm banklar daha önce kaldırılmıştı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden 'korona bank' uygulaması

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tamamen geri dönüşüm malzemelerinden ürettiği ve 'korona bank' adı verilen oturma banklarını kentin çeşitli noktalarına yerleştirmeye başladı.

Mersin'de Tarsus Gençlik Kampı ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki iki marangoz atölyesinde sadece iki kişinin oturabileceği şekilde dizayn edilen ve orta bölümü boş bırakılan banklar üretiliyor.

Sosyal mesafeyi korumayı amaçlayan ve 'Korona bank' adı verilen banklar, Kültür Park ve kentin uygun noktalarına yerleştirilmeye başlandı.

Büyükşehir personeli tarafından üretilen banklar için geri dönüşüm malzemeleri kullanılıyor.

​Tarsus Gençlik Kampı’ndaki atölyede bugüne kadar geri dönüşüm malzemelerinden kreşlere masa, sandalye, dolap ve diğer gereçlerin yanı sıra normal oturma bankları, kamuya açık alanlara veya mezarlıklara konulmak için saksılar, park ve bahçeler için kamelya üretimi gerçekleştirildi.

Şehirde daha önce koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında parklardaki banklar kaldırılmıştı.