Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocukların ve gençlerin gelişimine katkı sağlamak hedefiyle, kent genelinde beslenme hizmeti vermeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir'in çocuklara ve gençlere yönelik beslenme hizmeti sürüyor
Fotoğraf: ANKA

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, çocuklara ve gençlere yönelik şimdiye dek 50 binin üzerinde yemek ve 100 binin üzerinde çorba hizmeti verildi.

Bu kapsamda, Mersin Üniversitesi ve Tarsus Üniversitesi’nin kapılarında kurulan Mahalle Mutfakları’nda yapılan üç çeşit yemek 3,5 TL’ye öğrenciyle buluşuyor. Dezavantajlı bölgelerde yaşayan anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik olarak ise 2019 yılında başlatılan ‘Süt Senin Gurur Mersin’in’ projesi ile şimdiye kadar 3,5 milyon kutu süt dağıtıldı.

HER GÜN BİR ÖĞÜN ÜCRETSİZ YEMEK

Büyükşehir'in kent genelindeki Liselere Geçiş Sistemi (LGS) hazırlık kurslarına katılan öğrenciler, her gün bir öğün ücretsiz yemek hizmetinden faydalanıyor. Kurs merkezlerine katılan öğrencilerin dersler sonrasında, beslenmek için zaman bulmakta zorlandıklarının tespit edilmesi üzerine geliştirilen proje ile öğrencilerin hem fiziksel hem bilişsel gelişimine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, beslenme hizmetine ilişkin şunları söyledi:

“LGS Kurs Merkezlerimizden faydalan öğrencilerimizin, öğleden önce bizlerden aldığı dersler sonrası eve gidip yemek yemelerinin, sonrasında okullarına yetişmelerinde sıkıntı yarattığını gözlemledik. Bu öğrencilerimizin ya yemek yemeden okullarına gittiklerini ya da aperatif geçiştirdiklerini gördük. Aşhane’deki gıda mühendislerimizle birlikte bir menü hazırladık.

Burada bizler öğrencilerimizin hem fiziksel gelişimine hem de bilişsel gelişimine uygun bir katkı sunmak istiyoruz. Bundan böyle, tüm LGS Kurs Merkezlerimizden faydalanan öğrencilerimiz önce derslerini alacaklar, ardından ücretsiz öğle yemeklerini yiyecekler ve biz onları bu şekilde okullarına uğurlayacağız. Kurs merkezlerimizde LGS’ye hazırlanan yüzlerce öğrencimiz bu hizmetimizden faydalanacak.”

(ANKA)