Mersin'de polisevine silahlı saldırıda 2 polis yaralandı. İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili "Mersin'in Mezitli İlçesindeki Polisevine saat 23.00 sularında kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlenmiş, çıkan çatışmada 2 polisimiz yaralanmıştır." açıklaması yaptı. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Mersin'de polisevine silahlı saldırı: 2 yaralı

Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine yönelik silahlı saldırıda 2 polis yaralandı.

AA'nın haberine göre, polisevine yaklaşan bir araçtan inen kişilerce buradaki polislere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisler, saldırganlara karşılık verdi.

Saldırıda 2 polis yaralandı.

Bu sırada şüphelilerin aracında yangın çıktı.

DHA'nın haberine göre ise saldırganlar ilk olarak bomba kullandı. Patlama sesinin ardından kısa süreli silah sesleri yükseldi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

mersin-de-polisevine-silahli-saldiri-1068275-1.

İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili "Mersin'in Mezitli İlçesindeki Polisevine saat 23.00 sularında kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlenmiş, çıkan çatışmada 2 polisimiz yaralanmıştır. Ayrıca Polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneği de kontrollü bir şekilde patlatılmıştır. Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüpheli silahıyla birlikte gözaltına alınmıştır. " açıklamasında bulundu.

Saldırıyı düzenleyenlerin yakalanmasına yönelik çalışma sürüyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevi saldırısına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını, saldırının bütün boyutlarıyla araştırıldığını belirtti.

Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, polisevine saldırıda yaralanan polislere acil şifalar diledi.

Bakan Bozdağ, "Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, adli soruşturma başlatmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla araştırılmakta ve soruşturulmaktadır." ifadelerini kullandı.