Mersin'in Gülnar ilçesinde dün başlayan, etkisini bugün de sürdüren orman yangını kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki sabotaj iddialarına ilişkin "Elimize gelen bazı bilgiler var. Kesinleşinceye kadar açıklamak doğru değil. Şu anda araştırmalar ilgili birimler yapıyor" dedi.

Mersin'deki orman yangınında 2. gün: Kontrol altına alındı
Fotoğraf: DHA

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi'nde dün saat 07.00 sıralarında başlayan Orman Yangını, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü.

Orman yangınına kontrol altına alma çalışmaları, Orman Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, itfaiye ve destek illerden toplam 29 helikopter, 11 uçak, 138 arazöz, 15 dozer ve 850 personel ile sürdürüldü. Gece havanın kararmasıyla havadan müdahaleye, gece görüşlü helikopterler ile devam edildi.

HAVADAN MÜDAHALE YENİDEN BAŞLADI

Yangının ikinci gününün ilk ışıklarıyla havadan müdahale tekrar başlatıldı. Uçaklar, Yangın bölgesine yaptıkları sortilerle alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmasını engellemek için büyük çaba sarf ediyor. Yangının kontrol altın alınması için karadan müdahalelerin ise aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, ”Mersin yangını şu saat itibariyle kontrol altına alındı. Hasar tespit çalışmaları sürüyor. Soğutma çalışmalarının ardından tekrar açıklama yapacağız. İlk belirlemelere göre 1500 hektar alan zarar görmüş durumda” dedi.

Tiryaki, sabotaj iddiasına ilişkin ise "Yangın henüz yeni kontrol altına alındı. Elimize gelen bazı bilgiler var. Kesinleşinceye kadar açıklamak doğru değil. Şu anda araştırmalar ilgili birimler yapıyor. Bu saat itibariyle bunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

DHA