KESK'in çağrısıyla düzenlenen ve binlerce emekçinin katıldığı 'Halk için bütçe, demokratik Türkiye' mitingi Mersin'de gerçekleştirildi. KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik mitingde yaptığı konuşmada, bütçe oluşturulurken kamu yararının gözetilmediğini vurguladı

Mersin'den binlerce emekçi bir araya geldi: 'Halk için bütçe, demokratik Türkiye'

ÇAĞDAŞ OĞUL ARI

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) çağrısıyla düzenlenen“Halk için bütçe, demokratik Türkiye” mitingi Mersin'de düzenlendi.

Mitinge siyasi parti, demokratik kitle örgütleri ve çevre illerden gelen binlerce yurttaş katıldı.

Mersin çarşı bölgesinden toplanılarak miting alanına gerçekleştirilen yürüyüşte sık sık "Krizin faturasını emekçiler ödemeyek", "Zam zulüm işkence, işte AKP", "Savaşa değil, emekçiye bütçe" sloganları atıldı.

Emek örgütleri ve katılımcı grupların miting alanına girmesi ve Yılmaz Bozkurt’un tertip komitesi adına yaptığı açılış konuşmasından sonra, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında bütçe oluşturulurken kamu yararının gözetilmediği vurgulayan Bozgeyik, “Savaşa değil, eğitim ve sağlık gibi temel haklara bütçe ayırılmasını, halkın seçtiği belediye başkanlarının yerine kayyum atanarak halkın iradesinin gasp edilmesini reddediyoruz. Demokratik Türkiye ve halk için bütçe mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Kesk Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik’in konuşmasının ardından Grup Praksis tarafından konser verildi ve miting sona erdi.

mersin-den-binlerce-emekci-bir-araya-geldi-halk-icin-butce-demokratik-turkiye-664971-1.

mersin-den-binlerce-emekci-bir-araya-geldi-halk-icin-butce-demokratik-turkiye-664972-1.

mersin-den-binlerce-emekci-bir-araya-geldi-halk-icin-butce-demokratik-turkiye-664973-1.