CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 128 milyar doların akıbetini sorgulayan paylaşımı nedeniyle bir yurttaşa Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten soruşturma açıldığını bildirdi. Başarır, soruşturmaya tepki göstererek, "Saray’ın savcısı olmayı bir kenara bırakıp, halkın savcısı olun" ifadelerini kullandı.

Mersin'de bir yurttaşın '128 milyar dolar nerede?' paylaşımına 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması

Mersin'de bir yurttaşa, sosyal medya hesabından 128 milyar doların akıbetine ilişkin yaptığı paylaşım nedeniyle 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Yurttaşın soruşturmaya konu olan Instagram paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"128 milyar dolar nerede? Ucube sistemle devletin kurum ve kurulları yerle bir edildi. Tek adam düzeninde 'devlet aklı' yok edildi. Merkez Bankası'nın istikrarı da yok edildi; 3 yılda 4 bakan değiştirildi. Paramız pul oldu! 128 milyar dolarımız buhran oldu! #12MilyarDolarNerede TEKEL, Türk Telekom, Petkim, Şeker Fabrikaları, Tüpraş, binlerce arazi, yüzlerce işletme, elektrik santradan vs. vs. 2003'ten 2020'nin sonuna kadar yapılan tüm özelleştirmelerden Hazine'nin kasasına giren para 62 milyar 348 milyon dolar... Bunun iki katı #128MilyarDolarNerede-

Süleyman Soylu: 'Erdoğan'ın ülkesinde bugün herkes kendisini ifade ediyor, kimse korkmuyor, kimse çekinmiyor'. CHP'nin afişlerine Erdoğan'a hakaret soruşturması açıldı. #128MilyarDolarNerede"

mersin-den-bir-yurttasin-128-milyar-dolar-nerede-paylasimina-cumhurbaskanina-hakaret-sorusturmasi-890313-1.

Gelişmeyi duyuran CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi.

128 milyar doların nerede olduğunu sorgulayan bir yurttaşa 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten soruşturma açılmasına tepki gösteren Başarır, "Günlerdir, kamuoyunda devlet-siyaset-mafya-medya bağlantılarıyla ilgili ciddi iddialar ortadayken hiçbir savcının görev ve sorumluluk bilinciyle harekete geçmeyip, sade bir vatandaşın; sosyal medya hesabından Merkez Bankası’nın kasasındaki 128 milyar doların nereye gittiğini merak edip sormasına ise anında soruşturma başlatılması, ülkemizdeki yargının ‘saray’laştığının açık bir göstergesidir" dedi.

"Yurttaşın hakkını, hukukunu korumayı kendilerine görev edinmeyip sadece sarayı korumayı hedef bilen hâkim ve savcıların ödüllendirildiği bir yargı sistemi oluşturulduğunu" ifade eden CHP’li Başarır, şunları söyledi:

"Soruşturmaya konu olan cumhurbaşkanına hakaret suçunun oluştuğu sosyal medya paylaşımı; kararın içerisinde var. Her vatandaş, Merkez Bankası’ndaki parayı sorma hürriyetine sahiptir. Her vatandaş, ülkemizdeki mevcut ‘Tek Adam’ rejimini eleştirme hakkına sahiptir. Yeter artık! Saray’ın savcısı olmayı bir kenara bırakıp, halkın savcısı olun. Devleti yönetenler, eleştiriye açık olmalıdır. Burada bir küfür, bir alenen hakaret yok. Fakat, AKP Genel Başkanı o kadar tahammülsüz ki bu durumu da cumhurbaşkanlığı görevine başladığından bu zamana kadar ‘Cumhurbaşkanına hakaret suçu’ kapsamında açılan soruşturma sayılarından anlamaktayız."