Mersin Metrosu 17 aydır sadece bir imza bekliyor!

Abidin YAĞMUR

Cumhurbaşkanlığı 2023 Yılı Yatırım Programı dün Resmi Gazetede yayımlandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin metro projesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yatırım programına alındı. Ancak, metro projesinin finansmanı için gereken kredi onayı imzası 17 aydır Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan çıkmadı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mersin metrosu projesi, 2022 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na alınmış, metronun temeli de geçen yıl atılmıştı. Ancak metro projesinin finansmanı için gereken kredi onayının Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan bir türlü gelmemesi nedeniyle metro inşaatında beklenen hızlanma yakalanamadı.

‘MERSİNLİLER ASLA UNUTMAZ’

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, metro projesinde 17 ay gecikmeye neden olan bu duruma sosyal medya hesaplarından yaptığı bir açıklama ile tepki gösterdi.

Seçer, “Mersin Metrosu 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’nda yer aldı. Madem ki programa aldınız, yapımı sürerken kredi kullanım onayını Hazine ve Maliye Bakanlığı 17 aydır niye vermiyor? Bir de çıkıp, “Hangi projenizi engelledik” diyorsunuz. Bunu bize reva görenleri Mersinliler asla unutmaz” ifadelerini kullandı.