Mersin Onur Haftası’nın programı açıklandı

“Red” temasıyla yapılacak 4. Mersin Onur Haftası’nın programı açıklandı.

Bu yıl 9-14 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 4. Mersin Onur Haftası’nın programı açıklandı. 9 Temmuz’da onur yüzüşü ile başlayacak hafta, 14 Temmuz’da Onur Yürüyüşü ile son bulacak.

Geçtiğimiz sene homofobik gruplar tarafından tehdit ve engellemelere rağmen gerçekleştirilen Onur Haftası denize taşmıştı. Bu sene de “Karalara sığmıyoruz”, diyen Onur Haftası Komisyonu, “Yasaklar, baskılar, tehditler bizi engelleyemez; karada, havada, denizde her yerdeyiz şiarı ile yola çıkıyoruz, kentin tamamını istiyoruz” diyor.

Programda bu yıl tüm dayatmalara karşı “Red” temasıyla onur yüzüşü, gece ve seramik sergisi, açılış maçı, reddediliş masalı, ritm atölyesi, alternatif masal yazma, bilgi yarışması, işgal podyumu, yerel örgüt buluşması, söyleşi, forum, yürüyüş ve dayanışma partisi yer alıyor. Etkinlikler farklı mekanlarda gerçekleştirilecek.

Yerel örgütler buluşuyor

Türkiye’nin farklı yerlerinden bir araya gelecek aktivistler, etkinlikte yerel mücadele deneyimleri, kazanımları, zorlukları ve yöntemlerini tartışacak. Yerel örgüt buluşmasında bu sene, Gaziantep ZeugMadi, Adana LGBTİ+ Dayanışması, Antalya BİZ Topluluğu, Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi, Diyarbakır Keskesor, İstanbul Onur Haftası Komisyonu ve ODTÜ LGBTİ Dayanışması yer alacak. Etkinlikte yerel mücadele deneyimleri, zorlukları ve yöntemleri üzerine konuşulacak.

“Elif’i anıyoruz “

Komisyon adına açıklama yapan Gizem Derin, “Mersin Onur Haftası’nı geçtiğimiz aylarda intihara zorlanan ve intihar ederek aramızdan ayrılan arkadaşımız Elif’e ithaf ediyoruz. Bu nedenle ‘gece sergisi’nde Elif’e yönelik çalışmalar yer alacak.Bu yolla onu yaşatmaya devam edeceğimizi umuyoruz. Hem Elif’i hem de tüm dünyada intihar etmeye zorlanan, nefret cinayetinde öldürülen giden transları da bu sergi ile anacağız” dedi.

Reddine Red

Derin programla ilgili ise şöyle devam etti:

“LGBTİ+ bireylerin cinsel yönelimlerini, cinsiyet kimliklerini kabullenmeyip reddeden ve bize heteronormatif bir yaşam biçimini dayatan tüm baskı biçimlerini bizde ‘Red’ ediyoruz. Onur Haftası boyunca sosyal medyada, reddettiklerimiz üzerinden #4MOH ve #ReddineRed hashtagleriyle paylaşımlar yapılacak.”

Onur Haftası’nın son gününde yer alan onur yürüyüşünün yeri ve saati daha sonra açıklanacak.

Alıntı: KAOS GL