Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine yönelik saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 kişiden biri tutuklandı.

Mersin saldırısında yakalanan 22 kişiden biri tutuklandı

Mersin'in Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'ndeki polisevine düzenlenen ve PKK'nin askeri kanadı HPG'nin üstlendiği saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 kişiden biri tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, 26 Eylül'deki saldırıyla bağlantılı oldukları iddiasıyla 27 ve 28 Eylül'deki operasyonlarda yakalanan 13 zanlının ardından, emniyetteki işlemleri tamamlanan 9 kişi de adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından 6 kişi serbest bırakıldı. Nöbetçi hakimliğe sevk edilen zanlılardan M.K, "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklandı, 15 kişi ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

NE OLMUŞTU?

Mersin'in Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'ndeki polisevine silahlı saldırı düzenlenmiş saldırıda polis Sedat Gezer hayatını kaybetmiş bir polis ise yaralanmıştı.

Saldırıyı PKK'nin askeri kanadı HPG üstlenmiş ve saldırıya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 22 kişi gözaltına alınmıştı.