Mersin’de evi işaretlenen bir Alevi yurttaş, Valiliğin ‘aralarında husumet var’ açıklamasını yalanladı. Hiç kimseyle sorunlarının olmadığını söyleyen yurttaş “Valilik açıklamasında 2 daire diyor biz 5 daire şikâyetçi olduk” dedi.

Mersin Valiliği’ni yurttaş yalanladı
Fotoğraf: BirGün

Abidin YAĞMUR

Mersin’in Yenişehir ilçesine bağlı Batıkent Mahallesi’nde 5 Alevi ailenin dairelerinin kapısına çarpı işareti yapılmasının yankıları sürüyor.
Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Hasan Kılavuz, evleri işaretlenen vatandaşlarla görüştüklerini belirterek “Aleviliğin konuşulduğu, tartışıldığı bir dönemde böyle bir olayın olması ilginç. Temkinli ve sakin olmak zorundayız” dedi.


Valilik, kapılara çarpı işareti bırakan kişinin bulunduğunu açıkladı ancak olay Yenişehir ilçesinde gerçekleşmiş olmasına rağmen valilik açıklamasında Mezitli ilçesi ifadesi yer aldı. Site sakinleri “Bizim sitemizde evlere işaret bırakan kişinin bulunduğuna dair bize bir şey söylenmedi” diyor.

KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

Evleri işaretlenen vatandaşlar, Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Pir Hasan Kılavuz’la görüşerek yaşananları anlattı ve endişelerini iletti.
Hasan Kılavuz, “Arkadaşlarımız yanıma geldiler. Enine boyuna konuştuk. Çok katlı, onlarca dairenin olduğu bir apartman. Birisi yukardan aşağı evleri işaretleyerek iniyor. Onca dairenin içinde 5 ev nasıl belirleniyor? Demek ki orayı bilen, iyi tespit etmiş birileri. Alevi aileler bir kavgamız, bir tartışmamız olmadı dediler. Komşuluk ilişkilerinin olduğunu söylediler. Aleviliğin konuşulduğu, tartışıldığı, çalıştayların gündeme geldiği bir dönemde böyle bir olayın olması ilginç. Mersin’de Alevilerle Sünniler arasında bir sıkıntı hiç olmadı. Alevilerle Sünnileri karşı karşıya getirmek için kim çaba sarf ediyor? Bu soruların yanıtlarını almak istiyoruz elbette. Kim ne amaçla yapmış olursa olsun bunun açıklığa kavuşturulup kamuoyuna bilgi verilmesini istiyoruz. Yapılanlar kabul edilebilir değil. İncelemenin bitmesini bekliyoruz. O inceleme bittikten sonra, olayı yapanlar belli olduktan sonra bizim de Alevi kurumları olarak buna dair bir sözümüz elbette olacak. Şimdilik soruşturmanın bitmesini bekliyoruz” dedi.

YAKALANAN BİRİ VAR MI BİLMİYORUZ

Evi işaretlenen bir yurttaş ise valiliğin yaptığı açıklamanın aksine kendi apartmanlarındaki olayla ilgili olarak kimsenin gözaltına alınmadığını ileri sürdü. “Valiliğin açıklamasında geçen yer neresi bilmiyorum ama bizim sitemiz değil” diyen yurttaş, “Valilik açıklamasında Mezitli deniyor ama bizim ilçemiz Yenişehir. Valilik açıklamasında 2 daire diyor biz burada 5 daire şikayetçi olduk. Bizim sitemizde herhangi bir komşumuzla otopark tartışmamız da olmadı. Bir başka konuda tartıştığımız komşumuz da yok. Polis herkesin ifadesini aldı. Bize bu işi yapan kişinin yakalandığına dair bir açıklama yapılmadı. Hatta valiliğin açıklamasının ertesi günü de polis siteye gelip vatandaşların bilgisini almaya devam etti” dedi.