Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mersin'in Aydıncık ilçesinde iki gün önce çıkan orman yangınıyla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Pakdemirli ayrıca, Mersin'in Aydıncık ve Hatay'ın Hassa ilçelerinde iki gün önce çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığını bildirdi.

Mersin ve Hatay'daki yangınlar kontrol altına alındı: 4 kişi gözaltına alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mersin'in Aydıncık ve Hatay'ın Hassa ilçelerinde iki gün önce çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığını bildirdi. Pakdemirli ayrıca, Mersin'in Aydıncık ilçesinde iki gün önce çıkan orman yangınıyla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Pakdemirli, Hatay ve Mersin'deki yangınların son durumuyla ilgili bilgi vererek şöyle konuştu:

"Şükürler olsun ki hem Hatay hem de Mersin'deki yangınlarımız kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sahada tek bir kıvılcım kalmayana kadar devam edecek. Bu soğutma çalışmaları hepinizin bildiği gibi bir günden fazla sürebilir. Kaç gün sürmesi gerekiyorsa soğutma çalışmaları devam edecek. 'Kontrol altına alındı' demek, yangın odaklarının etrafının çevrildiğini, buralarla alakalı yangının artık büyüme ihtimalinin, çok istisnai durumlar dışında kalmadığının ifadesidir. Sabah kalkan İHA'mızı önce Hatay'a gönderdik. İHA'mızın tespit ettiği kadarıyla Hatay'da sıcak bir nokta yok. Yani burada ciddi bir başarı sağlanmış demektir. Mersin'e de İHA'mızı biraz önce yönlendirdik. Buradaki sıcak noktaların tespiti ve yer ekiplerine de bunun iletilmesi ve koordinasyonu yönünde de çalışmalarımız devam ediyor.

mersin-ve-hatay-daki-yanginlar-kontrol-altina-alindi-4-kisi-gozaltina-alindi-900153-1.

'YABAN HAYATINDAKİ KAYIPLARINDAN DOLAYI DA SON DERECE ÜZGÜNÜZ'

Pakdemirli, Mersin ve Hatay'ın dışındaki diğer yangınlarla ilgili bilgiler de vererek şunları kaydetti:

"Bu 50 saatlik süre içerisinde sadece Mersin ve Hatay yangınlarıyla değil, 32 orman yangını, 25 de kırsal yangınla mücadele etmek kaydıyla toplamda 57 yangına müdahale ettik. Bu yangınlarda tabii ki gönül ister ki tek bir ağacımızı kaybetmeyelim. Ağaçların ötesinde elbette yaban hayatıyla ilgili de zaman zaman kayıplar yaşayabiliyoruz. Yaban hayatındaki kayıplarından dolayı da son derece üzgünüz. Orman yangınlarıyla mücadelede başta orman teşkilatımızın kahramanları olmak üzere Valiliğimize, jandarmamıza, belediyelerimize, AFAD, sağlık ekiplerimize ve siz değerli basın mensuplarına da teşekkür ediyorum. Özellikle bayrama da girdiğimiz bu dönemde çok dikkatli olmamızı, belirlenen piknik alanları dışında ateş yakılmamasının son derece önemli olduğunu ifade etmek istiyorum."