Mersinliler hayatı birlikte paylaşacak

ANIL VARLI

Paylaşmanın Sanatı ve Zanaati Festivali bir kez daha Mersin Dikenliyol Semt Pazarı’nda meraklılarını ve hayatı paylaşmak isteyenleri bir araya getirecek. 23-24 Kasım’da gerçekleşecek festivalin bu yıl teması ise ‘onarım.’

‘Vazgeçme onarabiliriz birlikte’ sloganıyla yola çıkan festivalde, takas masaları ve üretici stantları yer alacak. Mersinliler iki gün boyunca atölye çalışmaları, konser ve panellere katılabilecek. Alanda isteyenlerin evlerinden getireceği 15x15 ölçüsünde kumaş parçalarını birbirine iğnelerle ekleyeceği ‘40 yama’ festivalin anısı olarak daha sonra birleştirilecek.

Öte yandan bu yıl festival temasının ‘onarım’ olmasının önemli bir nedeni var. Festival alanında düzenlenecek etkinliklerle gezegenin yaşadığı tahribatın boyutları ele alınacak ve onu sadece korumaya çalışmanın bu tahribatı önlemeye yetmediğini anlatan içerikler üretilecek.

'ALMA ONAR, ATMA KULLAN'

Festivali düzenleyen Kültürhane ve ÇİTTA paylaşmayı isteyen, onarımı merak eden, eğlenmek, farklı üreticilerle tanışmak ve umudunu yükseltmek isteyen herkesi Dikenliyol Semt Pazarı’na davet ederek şu açıklamada bulundu:

“Gezegenimiz, üzerinde yer alan tüm varlıklarla, havayla, suyla, toprakla yardım çığlığı yükseltiyor. Sahip olduklarımızı korumaya çalışmanın önemli bir çaba olduğunun farkında olsak da tek başına yeterli olmadığını görüyoruz. Atmak, yok etmek, tüketmek yerine onarıp yeniden hayata kazandırmak da gezegenimizi korumanın etkili bir yolu. Bu nedenle festival alanındaki stantlar, atölye çalışmaları, paneller ve hatta müzikle hayatı ve ilişkilerimizi yeniden onarmanın yollarına hep birlikte bakacağız.